Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

153 stipendije za Dorine štićenike

Na prigodnoj svečanosti potpisani su ugovori za nove stipendije.

Školarci koji dobivaju Dorine stipendije mogu se opustiti. Potpisani su ugovori s kojima je zajamčeno da će i u narednih godinu dana njih 153 i dalje dobivati dragocjenu stipendiju. Nije velika, 500 kuna, no djeci iz siromašnih obitelji puno znači.

Glavnina novca prikupljena je na nedavnoj humanitarnoj večeri Dore, a kao božićni dar jučer je Dorine aktiviste i štićenike ugodno iznenadio i Grad Zagreb, točnije njegov predstavnik Zvonimir Šostar. Objavio je kako je i Grad odlučio pomoći s 10 stipendija.

Svima koji su sudjelovali i dali donacije Dori zahvalila je Jadranka Granić, predsjednica Upravnog odbora Humanitarne organizacije Dora. Prema njezinim riječima postignut je cilj akcije "Želim biti" u sklopu koje su prikupljana sredstva.

Još puno posla za Doru

No, Dorine aktivistice predahnule su samo na trenutak, jer upravo ovih dana očekuje ih i podosta posla oko blagdanskog darivanja. Naime, dok su za dio svojih štićenika osigurali stipendije, još toliko imaju u svome sustavu kumstava. Riječ je o djeci svih uzrasta, najmlađe ima tek oko godinu dana. Za njih pripremaju poklone kojima će ih razveseliti uoči blagdana. Također, Dora priprema i donaciju za djecu koja će Božić provesti u bolnici.

Mnogima je Dora veliki oslonac u životu. Potražnja za njenom pomoći iz raste iz dana u dan, stalno pristižu nove zamolbe. Istodobno sve je manje onih koji su pomoć  spremni dati, barem kada je riječ o mnoštvu građana koji se svakodnevno susreću s Dorinim škrabicama u različitim institucijama, od Fine i banaka do pošte. Plaćajući račune rjeđe se odlučuju izvraćeni sitniš darivati. Ipak, u Dori se nadaju kako će se situacija promijeniti čim izađemo iz krize i građani će opet biti široke ruke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Financije

Nakon uspješno završene akcije prikupljanja materijalne pomoći za Ivana Ferderbera iz Rijeke, organizator i humanitarac Bruno Lerotić nastavlja svoj dobrotvorni rad s novim obiteljima...

Duh i tijelo

Možda vam sve ovo zvuči grubo ili negativno, ali to su zapravo činjenice i možda ćete biti sretni i zadovoljniji kada ih prihvatite.

Duh i tijelo

U drevnim traktatima mudraci kažu da je u ovom svijetu djeluje energija izobilja i da je sam svijet izgrađen na toj energiji.

Dobar posao

Koliko puta vam se dogodilo da ste govorili nešto važno klijentu, zaposleniku, poslovnim partnerima, kolegama uvjereni da su vas razumjeli, a na kraju se...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.