Savjeti i preporuke

5 namirnica za zdraviji ten

Šalica zelenog čaja, komad bundeve, dvije tri jagode i zablistat ćete.
Lijepo lice i čisti ten pružaju sigurnost pri svakodnevnoj komunikaciji. Pametnom odabranom prehranom lice će vam zablistati.

Određene namirnice imaju moćne sastojke koje održavaju kožu glatkom i umanjuju proces starenja, kaže doktor Nicholas Perricone, dermatolog i autor knjige ''Ageless Face, Ageless Mind".

Evo 5 namirnica koje će vam pomoći:


Jagode – Jagode imaju više vitamina C od naranči i grejpfruta, a upravo taj vitamin pomaže u borbi protiv toksičnih tvari koji oštećuju stanice i uništavaju kolagen što uzrokuje bore na licu. Za glađu, hidratiziranu kožu, nanesite na lice masku od jagoda jedanput do dvaput tjedno.

Maslinovo ulje – Maslinovo ulje nije samo dobro za vaš organizam, već i za glađu i mekšu kožu. Znamo da je i egipatska ljepotica Kleopatra svoju ljepotu održavala upravo s maslinovim uljem. Ono ubija štetne toksine i smanjuje upale na koži.

Zeleni čaj – Šalica vrućeg zelenog čaja je puna antioksidansa koji sprječavaju upale i uništavaju toksine u tijelu. Istraživanje Sveučilišta Case Western Reserve i Alabama pokazuje kako zeleni čaj smanjuje mogućnost dobivanja raka kože. Imate li problema s umornim i natečenim očima, stavite vlažne vrećice čaja  u hladnjak i zatim tako rashlađene držite na očima  10 do 15 minuta.

Bundeva
– Ovo je voće puno karotenoida – pigmenata koji neutraliziraju toksine u tijelu i bore se protiv starenja kože. Bundeve su pune vitamina C, E i A, kao i jakim enzimima koji pomažu u čišćenju kože Za zdravu i pomlađenu kožu bundevu jedite ili namažite na lice jednom tjedno.

Šipak – Ovo je voće izrazito bogato antioksidansima. Možete ga jesti ili primjenjivati kao piling jednom ili dva puta tjedno.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Duh i tijelo

Cijeli jedan život vidi se na licu. Crte lica pričaju.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version