Seks

Afrodizijaci iz prirode

Začini za bolji seks čija je djelotvornost testirana stoljećima.
Ljudi diljem svijeta stoljećima eksperimentiraju s raznim namirnicama u potrazi za hranom koja potiče želju za seksom. Prirodi afrodizijaci su jeftini, a u njihovu učinkovitost uvjerile su se brojne generacije. Osim što su dobre za libido, sljedeće namirnice su ujedno zdrave za duh i tijelo:

Menta – fina i osvježavajuća, na Karibima se smatra najjačim afrodizijakom iz prirode, pogotovo u obliku sirupa.

Peršin – sadrži visoku koncentraciju eteričnih ulja te u većim količinama može obmanuti i pobuditi maštu.

Šparoge – folna kiselina u šparogama potiče prokrvljenost što je posebno važno kod problema s potencijom.

Kamenice – hranjive su zbog visoke razine bjelančevina, a u južnim dijelovima Europe se smatra da muškarce čine izdržljivijima u krevetu.

Banane – muški dio plemena u prašumama Amazone "puši" osušena vlakna banane; Indijanci su bananu smatrali jednim od najvećih prirodnih afrodizijaka.

Ananas – pored vitamina sadrži organske kiseline i mineralne soli, a voće je kao afrodizijak posebno djelotvorno u kombinaciji s čilijem ili medom i rumom.

Muškatni oraščić – sadrži eterična ulja i u brojnim kulturama je poznat kao opojno sredstvo; posebno djelotvoran kod muškaraca.

Rukola/rikula – u vrijeme starog Rima salata od rukole smatrala se učinkovitim afrodizijakom; ime potječe iz latinskog korijena "roc" što znači oporo, grubo i divlje.

Vanilija – miris vanilije u kemijskom je srodstvu s feromonima koji imaju sposobnost izazvati seksualnu reakciju u suprotnome spolu.

Đumbir – budi želju za seksom i seksualnu osjetljivost, kao afrodizijak je posebno popularan u Jugoistočnoj Aziji te se često koristi u ayurvedskoj medicini.

Jagode
– crvena boja i sladak okus jagode čine najljepšim afrodizijakom za žene.

Metro-portal.hr
 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks

Priuštite svojem muškarcu najveći orgazam u životu

Duh i tijelo

Biljke koje vam predstavljamo zasigurno "stanuju" u vašim kuhanjama.

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version