Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Afrodizijaci iz prirode

Začini za bolji seks čija je djelotvornost testirana stoljećima.

Ljudi diljem svijeta stoljećima eksperimentiraju s raznim namirnicama u potrazi za hranom koja potiče želju za seksom. Prirodi afrodizijaci su jeftini, a u njihovu učinkovitost uvjerile su se brojne generacije. Osim što su dobre za libido, sljedeće namirnice su ujedno zdrave za duh i tijelo:

Menta – fina i osvježavajuća, na Karibima se smatra najjačim afrodizijakom iz prirode, pogotovo u obliku sirupa.

Peršin – sadrži visoku koncentraciju eteričnih ulja te u većim količinama može obmanuti i pobuditi maštu.

Šparoge – folna kiselina u šparogama potiče prokrvljenost što je posebno važno kod problema s potencijom.

Kamenice – hranjive su zbog visoke razine bjelančevina, a u južnim dijelovima Europe se smatra da muškarce čine izdržljivijima u krevetu.

Banane – muški dio plemena u prašumama Amazone "puši" osušena vlakna banane; Indijanci su bananu smatrali jednim od najvećih prirodnih afrodizijaka.

Ananas – pored vitamina sadrži organske kiseline i mineralne soli, a voće je kao afrodizijak posebno djelotvorno u kombinaciji s čilijem ili medom i rumom.

Muškatni oraščić – sadrži eterična ulja i u brojnim kulturama je poznat kao opojno sredstvo; posebno djelotvoran kod muškaraca.

Rukola/rikula – u vrijeme starog Rima salata od rukole smatrala se učinkovitim afrodizijakom; ime potječe iz latinskog korijena "roc" što znači oporo, grubo i divlje.

Vanilija – miris vanilije u kemijskom je srodstvu s feromonima koji imaju sposobnost izazvati seksualnu reakciju u suprotnome spolu.

Đumbir – budi želju za seksom i seksualnu osjetljivost, kao afrodizijak je posebno popularan u Jugoistočnoj Aziji te se često koristi u ayurvedskoj medicini.

Jagode
– crvena boja i sladak okus jagode čine najljepšim afrodizijakom za žene.

Metro-portal.hr
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Neke mane i nisu tako loše, čak ih muškarci i vole.

Seks

LELO je oduvijek inovator, pomičući granice i izazivajući konvencije.

Seks

Fetiši možda nisu za svakoga: mnogi od nas ne smatraju se članovima BDSM zajednice, ali neke nas stvari mogu uzbuditi manje ili više od...

Seks

Čini se kako će ovaj pristup seksualnom wellnessu koji je uključen i prihvaćen kao dio našeg sveukupnog zdravlja i dobrobiti biti prisutan, te bismo...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.