Autorica hit-kuharice “Sirova hrana” Mihaela Devescovi predstavlja najnovije recepte za najslađi dio obroka – desert.
Recepti slastica koje ćete pronaći u ovoj najnovijoj kuharici pripravljeni su bez šećera, brašna, jaja, mlijeka i margarina ili maslaca, a iznenadit ćete se kako su ukusne. Sve će slatkoljupce ostaviti bez daha!
Sastojci za biskvit od pistacija:
3 šalice bademova brašna
1 šalica brašna od pistacija
2 žlice chia sjemenki
2 žlice sirupa od agave (ili drugoga tekućeg zaslađivača)
1 žličica cimeta
ekstrakt vanilije i badema, po želji
¼ šalice soka od naranče
1 žlica narančine korice
Čokoladna glazura:
½ šalice otopljena kakaova maslaca,
1 šalica indijskih oraščića
3 žlice kokosova šećera, smljevenoga u prah
2 žlice kakaa u prahu
Postupak:
Bademovo brašno izmiksajte u sjeckalici dok ne dobijete sitno brašno. Brašno od pistacija i chia sjemenke zasebno izmiksajte u suhoj posudi blendera dok ne dobijete brašna. Potom u sjeckalici i multipraktiku izmiksajte sve sastojke zajedno. Oblikujte u veliku kuglu.
Ako je smjesa presuha, dodajte još vode ili soka od naranče.
Razvaljajte smjesu na debljinu 2 – 3 cm i narežite u štapiće. Sušite u dehidratoru 24 sata. Dio biskvita umočite u čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da ste izmiksali sve sastojke. Spremite u hladnjak da se glazura stisne, te poslužite. I čuvajte na sobnoj temperaturi.
Čokoladne praline, kuglice od kokosa i lješnjaka, čokolade te čokoladni namaz hrvatskog brenda Raw Sweets by Mihaela od veljače 2018. godine dostupni su u...
Radionica na kojoj su se spravljali aromatični čokoladni napitak te čokoladne kuglice, uz dodatak eteričnih ulja, svojim je mirisima i okusima oduševila Zagrepčane.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.