Autorica hit-kuharice “Sirova hrana” Mihaela Devescovi predstavlja najnovije recepte za najslađi dio obroka – desert.
Recepti slastica koje ćete pronaći u ovoj najnovijoj kuharici pripravljeni su bez šećera, brašna, jaja, mlijeka i margarina ili maslaca, a iznenadit ćete se kako su ukusne. Sve će slatkoljupce ostaviti bez daha!
Sastojci za biskvit od pistacija:
- 3 šalice bademova brašna
- 1 šalica brašna od pistacija
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice sirupa od agave (ili drugoga tekućeg zaslađivača)
- 1 žličica cimeta
- ekstrakt vanilije i badema, po želji
- ¼ šalice soka od naranče
- 1 žlica narančine korice
Čokoladna glazura:
- ½ šalice otopljena kakaova maslaca,
- 1 šalica indijskih oraščića
- 3 žlice kokosova šećera, smljevenoga u prah
- 2 žlice kakaa u prahu
Postupak:
Bademovo brašno izmiksajte u sjeckalici dok ne dobijete sitno brašno. Brašno od pistacija i chia sjemenke zasebno izmiksajte u suhoj posudi blendera dok ne dobijete brašna. Potom u sjeckalici i multipraktiku izmiksajte sve sastojke zajedno. Oblikujte u veliku kuglu.
Ako je smjesa presuha, dodajte još vode ili soka od naranče.
Razvaljajte smjesu na debljinu 2 – 3 cm i narežite u štapiće. Sušite u dehidratoru 24 sata. Dio biskvita umočite u čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da ste izmiksali sve sastojke. Spremite u hladnjak da se glazura stisne, te poslužite. I čuvajte na sobnoj temperaturi.