Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Neodoljiva Cimet Candy cane torta 

Candy cane je američki naziv za tamošnju popularnu slasticu, a u doslovnom prijevodu znači – lizalica.

Ideje za slatki dio blagdanskog stola su uvijek nepresušan izvor informacija. Sa još 24 dame, već četvrtu godinu zaredom vam donosimo ideje s receptima – što novo, što staro, što moderno, što tradicionalno.

Možete nas naći na Instagramu pod #25danasladitesesnama

Kava i cimet su meni osobno kombinacija koja se divno ljubi pa nije ni čudno da sam je iskoristila. Naravno, ako niste ljubitelj kave, možete je izostaviti i uživajte u okusu cimeta i vanilije.

Želim vam svima ugodne i slatke blagdane uz Cimet Candy cane tortu!

Sastojci za Cimet Candy cane tortu

ZA KORE:

  • 3 jaja
  • 220g šećera
  • 510g brašna
  • 18g praška za pecivo
  • 120g maslaca ili margarina
  • 10 g cimeta

ZA KREMU:

  • 500ml mlijeka
  • 40g gustina
  • 50g pudinga od vanilije
  • 110g šećera
  • 100g maslaca
  • 300g slatkog vrhnja
  • 2 žlice instant kave
Postupak

KORE

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto. Podijeliti ga na tri dijela. Svaki dio na malo brašna razvaljati na cca 3 mm debljine. Na A4 papiru nacrtati „candy cane“ i izrezati ga. Koru zarolati na valjak i prebaciti na papir za pečenje. Na tijesto prisloniti izrezani oblik te uz pomoć rezača za pizzu ga izrezati. Višak tijesta spojiti sa sljedećom korom i ponoviti postupak. Od ostatka tijesta izrezivati razne oblike kojima ćete ukrasiti tortu. Pećnicu zagrijati na 170 °C, te peći 7′.

KREMA

Suhe sastojke pomiješati s malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati s kavom te skuhati kao puding. Kremu prebaciti u malo veću zdjelu i na površinu prilijepiti plastičnu foliju, da se ne napravi korica. Ostaviti da se prohladi.

U još mlaku kremu miksajući, postupno dodavati maslac sobne temperature. Na kraju, u ohlađenu kremu postupno dodati tučeno slatko vrhnje i špatulom sjediniti.

Kremu prebaciti u dreser vrećicu sa zvjezdastim ili okruglim nastavkom. Na podlogu za serviranje staviti samo malo kreme, da kora ne bježi. Kremu nanositi u malim „pufnicama“ prvo po vanjskom rubu, a onda i iznutra te naizmjenično slagati kore i kremu.

Na kraju, ukrasiti po željama. Ostaviti nekoliko sati u frižideru da se ohladi te poslužiti.

Vesna Nakić
Slatka Radionica
Facebook: https://www.facebook.com/SlatkaRadionicabyVesnaNakic

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Riječ je o sezonskom voću, povrću, začinima i ostalim namirnicama koje trenutno možete naći u dućanu i na placu, stoga napravite već sada popis...

Gastronomija

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.