Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Neodoljiva Cimet Candy cane torta 

Candy cane je američki naziv za tamošnju popularnu slasticu, a u doslovnom prijevodu znači – lizalica.

Ideje za slatki dio blagdanskog stola su uvijek nepresušan izvor informacija. Sa još 24 dame, već četvrtu godinu zaredom vam donosimo ideje s receptima – što novo, što staro, što moderno, što tradicionalno.

Možete nas naći na Instagramu pod #25danasladitesesnama

Kava i cimet su meni osobno kombinacija koja se divno ljubi pa nije ni čudno da sam je iskoristila. Naravno, ako niste ljubitelj kave, možete je izostaviti i uživajte u okusu cimeta i vanilije.

Želim vam svima ugodne i slatke blagdane uz Cimet Candy cane tortu!

Sastojci za Cimet Candy cane tortu

ZA KORE:

  • 3 jaja
  • 220g šećera
  • 510g brašna
  • 18g praška za pecivo
  • 120g maslaca ili margarina
  • 10 g cimeta

ZA KREMU:

  • 500ml mlijeka
  • 40g gustina
  • 50g pudinga od vanilije
  • 110g šećera
  • 100g maslaca
  • 300g slatkog vrhnja
  • 2 žlice instant kave
Postupak

KORE

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto. Podijeliti ga na tri dijela. Svaki dio na malo brašna razvaljati na cca 3 mm debljine. Na A4 papiru nacrtati „candy cane“ i izrezati ga. Koru zarolati na valjak i prebaciti na papir za pečenje. Na tijesto prisloniti izrezani oblik te uz pomoć rezača za pizzu ga izrezati. Višak tijesta spojiti sa sljedećom korom i ponoviti postupak. Od ostatka tijesta izrezivati razne oblike kojima ćete ukrasiti tortu. Pećnicu zagrijati na 170 °C, te peći 7′.

KREMA

Suhe sastojke pomiješati s malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati s kavom te skuhati kao puding. Kremu prebaciti u malo veću zdjelu i na površinu prilijepiti plastičnu foliju, da se ne napravi korica. Ostaviti da se prohladi.

U još mlaku kremu miksajući, postupno dodavati maslac sobne temperature. Na kraju, u ohlađenu kremu postupno dodati tučeno slatko vrhnje i špatulom sjediniti.

Kremu prebaciti u dreser vrećicu sa zvjezdastim ili okruglim nastavkom. Na podlogu za serviranje staviti samo malo kreme, da kora ne bježi. Kremu nanositi u malim „pufnicama“ prvo po vanjskom rubu, a onda i iznutra te naizmjenično slagati kore i kremu.

Na kraju, ukrasiti po željama. Ostaviti nekoliko sati u frižideru da se ohladi te poslužiti.

Vesna Nakić
Slatka Radionica
Facebook: https://www.facebook.com/SlatkaRadionicabyVesnaNakic

Više

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Riječ je o sezonskom voću, povrću, začinima i ostalim namirnicama koje trenutno možete naći u dućanu i na placu, stoga napravite već sada popis...

Gastronomija

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica...

Savjeti stručnjaka

Cimet možemo koristiti u obliku praha ili štapića, a njegova posebna aroma i okus dolaze iz esencijalnog ulja te se vjeruje kako upravo ono...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.