Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sočni tart od jabuka s cimetom i medom

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica…

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica koju smo pronašli na jednom blogu. Kolači od jabuka uvijek su dobrodošla slastica na stolu!

Potrebno:
  • 1, 5 kg kiselkastih jabuka
  • sok od dva limuna
  • 180 g maslaca
  • 4 jaja
  • 110 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 dcl mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice šećera u prahu pomiješano
  • s jednom žličicom cimeta
Postupak :

Jabuke ogulite, izrežite ih na četvrtine, očistite koštice, a zatim ih izrežite i na manje kriške. Odmah ih nakapajte sokom od limuna da ne posmeđe. Pećnicu zagrijte na 180 C.

Maslac sobne temperature stavite u posudu za miksanje, pjenasto ga izradite, pa izmjenično umiksajte jaja i šećer pomiješan s vanilin šećerom. Zasebno izmiješajte brašno s praškom za pecivo i malo soli. U smjesu od jaja i maslaca , malo po malo, izmjenično s mlijekom, umiješajte smjesu od brašna i praška za pecivo, tako da dobijete glatko tijesto. Po potrebi dodajte još malo mlijeka.

Tijesto razmažite po limu obloženom papirom za pečenje, a po tijestu složite jabuke, lagano ih utiskujući. Tako posložene jabuke premažite s kratko zagrijanim medom, stavite kolač u zagrijanu pećnicu i pecite 40- tak minuta. Pečen kolač ohladite i pospite smjesom šećera i cimeta.

Written By

Gastronomija

Međimurska gibanica je jedan od slatkih klasika i spada u Nacionalna jela Hrvatske kuhinje.

Duh i tijelo

S kvalitetno začinjenim obrokom možemo ubrzati metabolizam.

Gastronomija

Kolač je izuzetno osvježavajući i odlično paše uz čaj ili neki od sličnih toplih napitaka, ali odličan je i uz obično hladno mlijeko.

Zdravlje

Receptori mirisa informacije odmah prosljeđuju mozgu i tako mogu utjecati na neke osnovne osobine poput agresivnosti, osjećaja gladi ili raznih bolova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.