Jedva smo dočekali pravu sezonu trešanja, a sada kada su tu ne možemo ih se zasititi. S obzirom na to da se sada nalaze skoro u svakome domu donosimo vam recept za kolač koji možete spremiti bez pola muke kada vam gosti stignu nenajavljeni u posjetu.
Ovaj ‘spas u zadnji čas’ možete poslužiti još topli uz kuglicu sladoleda od vanilije ili pak ohlađenog posutog šećerom u prahu. U kombinaciji sa sladoledom ili smrznutim šlagom ovaj desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a vi se nećete pošteno ni namučiti da ga napravite. Ako više volite malo kiselije, umjesto trešanja, stavite višnje.
Evo jednostavnog recepta koji će vas oduševiti.
RECEPT – BRZI KOLAČ S TREŠNJAMA
Sastojci:
2 šake zrelih trešanja ili višanja
šalica brašna
šalica mlijeka
pola šalice šećera ( količinski po želji ili možete upotrijebiti steviju, agavin sirup i sl.)
ekstrakt vanilije
1 prašak za pecivo
125g maslaca
sladoled od vanilije
Priprema:
Pjenjačom umutite brašno i šećer u mlijeko. Dodajte im prašak za pecivo i ekstrakt vanilije te sve skupa dobro promiješajte. U protvanu ili kalupu po želji rastopite maslac, a zatim na njega izlijte smjesu pa po njoj pobacajte trešnje ili višnje kojima ste izvadili koštice.
Pecite tako oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen, a ako je gotov pustite neka odstoji par minuta, a zatim ga još toplog poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!
S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login