Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Brzi osvježavajući recept s trešnjama

Brzi kolač s trešnjama je pravi spas u zadnji čas!

Jedva smo dočekali pravu sezonu trešanja, a sada kada su tu ne možemo ih se zasititi. S obzirom na to da se sada nalaze skoro u svakome domu donosimo vam recept za kolač koji možete spremiti bez pola muke kada vam gosti stignu nenajavljeni u posjetu.

Ovaj ‘spas u zadnji čas’ možete poslužiti još topli uz kuglicu sladoleda od vanilije ili pak ohlađenog posutog šećerom u prahu. U kombinaciji sa sladoledom ili smrznutim šlagom ovaj desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a vi se nećete pošteno ni namučiti da ga napravite. Ako više volite malo kiselije, umjesto trešanja, stavite višnje.

Evo jednostavnog recepta koji će vas oduševiti.

RECEPT – BRZI KOLAČ S TREŠNJAMA

Sastojci:

  • 2 šake zrelih trešanja ili višanja
  • šalica brašna
  • šalica mlijeka
  • pola šalice šećera ( količinski po želji ili možete upotrijebiti steviju, agavin sirup i sl.)
  • ekstrakt vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • 125g maslaca
  • sladoled od vanilije
kolac od tresanja sladoled

Priprema: 

Pjenjačom umutite brašno i šećer u mlijeko. Dodajte im prašak za pecivo i ekstrakt vanilije te sve skupa dobro promiješajte. U protvanu ili kalupu po želji rastopite maslac, a zatim na njega izlijte smjesu pa po njoj pobacajte trešnje ili višnje kojima ste izvadili koštice.

Pecite tako oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen, a ako je gotov pustite neka odstoji par minuta, a zatim ga još toplog poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Gastronomija

Kolač Uskršnja Golubica ili Colomba Pasquale jedan je ključnih simbola ovog velikog kršćanskog blagdana, ne samo u religijskoj ikonografiji, već i blagdanskim tradicijskim jelima...

Gastronomija

S 'popodnevnim čajem' na način koji se danas konzumira Englesku je davne 1840. upoznala Anna, sedma vojvotkinja od Bedforda.

Gastronomija

Danas vam predstavljam recept za kolač od slanutka. Iznenađujuće sočan, ukusan, jednostavan i pristupačan kolač za koji je potrebno manje od 15 minuta za...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.