Duh i tijelo

Budokon – spoj joge i borilačkih vještina

Za one koji vole jogu s malo više adrenalina.
Budokon je nova tjelovježba koja je sve popularnija u svijetu. Pogotovo se preporuča onima koji uživaju u jogi, ali žele i malo više adrenalina. Budokon je duhovna ritmična vježba koja uključuje poze iz joge s brzim kardio aspektom borilačkih vještina. Radi se o preciznosti i tehnici, ali misli se i na um i duh.

Prije nego počnete prakticirati budokon, proučite vježbe i izvodite ih redovito, a tijelo i um neka budu što povezaniji.

Naučite 10 pravila budokona i istražite koju hranu jesti kako biste zadržali najvišu razinu učinkovitosti i ravnoteže. Smjernice o hrani lako je slijediti: ne smijete jesti ni piti prije vježbe, a potrebno je držati se lagane hrane: puno zelenog lisnatog povrća, manje mesa i masne hrane. Dobro je konzumirati i prirodne šećera kao što je med.

Na kraju, tijekom vježbanja je ključno zadržati ritam kretanja iz mirnih pokreta joge prema brzim kardio udarcima, a na kraju stići do mirne meditacije.

Naravno, treba vremena da se sve ovo postigne, a početnici ne moraju odmah biti graciozni. Dajte si vremena i uskoro ćete vidjeti pozitivne učinke budokona.

Metro-portal.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Budi fit

Kako kaže Izabela, joga je savršen način da se razvije dublja vezu sa svojim unutarnjim ja, onim dijelom sebe koji vidi veću sliku.

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Budi fit

Nećete vjerovati, ali postoje vježbe prilagođene i ovoj kroničnoj razini lijenosti.

Budi fit

Ako razmišljate o tome da krenete na put vježbanja yoge, evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam možda pomoći u toj višestruko vrijednoj praksi.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version