Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Budokon – spoj joge i borilačkih vještina

Za one koji vole jogu s malo više adrenalina.

Budokon je nova tjelovježba koja je sve popularnija u svijetu. Pogotovo se preporuča onima koji uživaju u jogi, ali žele i malo više adrenalina. Budokon je duhovna ritmična vježba koja uključuje poze iz joge s brzim kardio aspektom borilačkih vještina. Radi se o preciznosti i tehnici, ali misli se i na um i duh.

Prije nego počnete prakticirati budokon, proučite vježbe i izvodite ih redovito, a tijelo i um neka budu što povezaniji.

Naučite 10 pravila budokona i istražite koju hranu jesti kako biste zadržali najvišu razinu učinkovitosti i ravnoteže. Smjernice o hrani lako je slijediti: ne smijete jesti ni piti prije vježbe, a potrebno je držati se lagane hrane: puno zelenog lisnatog povrća, manje mesa i masne hrane. Dobro je konzumirati i prirodne šećera kao što je med.

Na kraju, tijekom vježbanja je ključno zadržati ritam kretanja iz mirnih pokreta joge prema brzim kardio udarcima, a na kraju stići do mirne meditacije.

Naravno, treba vremena da se sve ovo postigne, a početnici ne moraju odmah biti graciozni. Dajte si vremena i uskoro ćete vidjeti pozitivne učinke budokona.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Budući da je upravo stres glavni okidač za bolesti štitnjače, općenito se preporučuje izvođenje asana koje imaju relaksirajući učinak.

Budi fit

Kako kaže Izabela, joga je savršen način da se razvije dublja vezu sa svojim unutarnjim ja, onim dijelom sebe koji vidi veću sliku.

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Budi fit

Nećete vjerovati, ali postoje vježbe prilagođene i ovoj kroničnoj razini lijenosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.