Fashion report

Čipka ne izlazi iz mode

Uz višeslojnost, skulpturalnost, istraživanje volumena i općenito snažan svježi dizajn, čipka je pokazala svoje drugačije lice. To joj je donijelo vidno mjesto u modnoj sezoni.
Još tridesetih godina prošlog stoljeća ugledni je engleski psihoanalitičar John C. Flügel utvrdio kako su seksualnost i suptilna igra zavođenja u korijenu mode što možda daje odgovor na pitanje zašto odjeća naglašene senzualnosti ostaje neodoljivim izazovom velikih majstora mode.

Čipka je zasigurno najpoznatije oružje modnog zavođenja. U ovogodišnjoj jesensko-zimskoj sezoni, odjeća od čipke jako je zastupljena. Intrigantna crna boja definitivno ne gubi primat na modnoj ljestvici, iako naklonost stječu i neutralne nijanse pudera, potom smeđa, bakrena, plava i srebrna boja.

Istinska novost je u teksturi, umjesto prozračnosti i profinjenosti – težina, snaga i voluminoznost materijala.

Naglašavanje čiste ženstvenosti

Modno poigravanje naizgled nespojivim odjevnim predmetima, izraženo je u kontrastnim kombinacijama – elegantnim satenskim haljinama s čipkom i grubim vunenim ogrtačima od tvida.

Usprkos negiranju tradicionalne podjele na dnevnu i večernju odjeću, čipka je zadržala svoje elementarno svojstvo – naglašavanje čiste ženstvenosti.

Jedna od najutjecajnijih dizajnerica današnjice, Miuccia Prada, svojom najnovijoj kolekciji predstavila pravu "studiju" čipke. Starinsku tehnologiju izrade skupocjene švicarske čipke pretočila je u osuvremenjenu modnu formu.

Raskošnom teksturom i strogom slojevitošću odstupila je od karakteristične ležernosti i prividne nemarnosti modnog izraza svojstvenog ovoj kreatorici.

"Čipka je najvažniji materijal u životu žene, prati je od rođenja, vjenčanja i do njenog kraja. Ona je minimalizam, ali s pomakom" rekla je nakon predstavljanja svoje najnovije kolekcije.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Trendovi

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version