Ovaj čokoladni bombon od kave me posebno oduševio, i izgledom i okusom. Ovim mini desertićem oduševljena sam i toplo preporučam svakome i za brzo dolazeće blagdane.
Potrebno:
250 g šećera
0,75 dcl vode
125 g margarina
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenog keksa
90 g čokolade
1-2 žličice mljevene kave
150 g čokolade za glazuru
Postupak:
1. Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmiješati smjesu i pustiti da ohladi. 2. Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashladiti i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login