Ovaj čokoladni bombon od kave me posebno oduševio, i izgledom i okusom. Ovim mini desertićem oduševljena sam i toplo preporučam svakome i za brzo dolazeće blagdane.
Potrebno:
Postupak:
1. Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmiješati smjesu i pustiti da ohladi.
2. Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashladiti i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.
Just Good Food
Potrebno:
- 250 g šećera
- 0,75 dcl vode
- 125 g margarina
- 100 g mljevenih oraha
- 100 g mljevenog keksa
- 90 g čokolade
- 1-2 žličice mljevene kave
- 150 g čokolade za glazuru
Postupak:
1. Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmiješati smjesu i pustiti da ohladi.
2. Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashladiti i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login