Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čokoladna zrna kave

Posebni slatko gorki desert.

Ovaj čokoladni bombon od kave me posebno oduševio, i izgledom i okusom. Ovim mini desertićem oduševljena sam i toplo preporučam svakome i za brzo dolazeće blagdane.

Potrebno:
  • 250 g šećera
  • 0,75 dcl vode
  • 125 g margarina
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 g mljevenog keksa
  • 90 g čokolade
  • 1-2 žličice mljevene kave
  • 150 g čokolade za glazuru


Postupak:

1. Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmiješati smjesu i pustiti da ohladi.
2. Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashladiti i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Mikado riža je za mnoge i dan danas, puno više od čokolade s police.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.