Budi fit

Donosimo jedan od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje

Sok od đumbira i krastavaca, s dodatkom limuna i mente jedan je od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje.

Brzo mršavljenje može zvučati privlačno, a radikalne i brzopotezne dijete obično donesu više štete nego koristi. Moramo znati da se dnevne potrebe kalorija i hranjivih sastojaka značajno razlikuju od osobe do osobe ovisno o dobi, spolu, težini i drugim faktorima.

Danas ćemo vam objasniti prednosti konzumacije soka od đumbira i krastavaca, s dodatkom limuna i mente. Ovaj je sok jedan je od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje. Zaista je jednostavan za pripremu, a važno je napomenuti kako ima snažan detoksikacijski učinak.

Đumbir je bogat gingerolom, prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva. Olakšava i potiče probavu, ublažava nadutost i želučane tegobe te sprječava grčeve.

Zahvaljujući kaliju, krastavac je kvalitetna alkalizirajuća namirnica koja će vam pomoći u snižavanju krvnog tlaka i potaknuti bolju funkciju živaca i mišića. Krastavci također djeluju protiv napuhavanja. Odličan su diuretik pa tako pomažu eliminaciju viška vode iz tijela. Pomažu i kod raznih infekcija, cistitisa i nefritisa.

Limun djeluje tako što hranu brzo razgrađuje i pomaže da se proteini iz nje bolje iskoriste.

Menta eliminira plinove iz probavnog sustava i sprečava povišenu želučanu kiselinu.

Sastojci:

  • 1 grumen đumbira
  • ½ krastavca
  • 1 limun (ocijeđeni sok)
  • ½ šalice listova mente
  • 3,5 l vode

Priprema:

Ogulite krastavac i đumbir, narežite na manje komade. Stavite u posudu, lagano ih izgnječite zajedno i prelijte vodom.

Pustite neka odstoji preko noći u hladnjaku. Procijedite i rastočite u staklene boce.

Sok po želji možete piti tijekom cijelog dana, dok najbolji učinak za mršavljenje ima odmah nakon obroka.

Izvor: Alternativa za Vas

Ne propustite

Duh i tijelo

Biljke koje vam predstavljamo zasigurno "stanuju" u vašim kuhanjama.

Brinimo jedna o drugoj

Kada uzmemo u obzir činjenicu da su upravo upalni procesi glavni okidač za razvoj raznih kroničnih oboljenja u organizmu, tada đumbir i kurkuma još...

Budi fit

U čašu mlake vode iscijedite pola limuna i popijte odmah ujutro, natašte.Tokom dana možete popiti još 2-3 čaše vode s limunom. Ako ne podnosite...

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version