Gastronomija

Fritaja sa šparogama i kozicama

Sezona je otvorena!

Krenule su prve šparoge a meni je prijateljica Maša čak do Beča donijela stručak pravih divljih šparoga i sezona je otvorena. Šparoge s kozicama i jajima možemo nazvati i omletom ili fritajom.

Prijateljica mi je savjetovala i da šparoge sameljem te tako poboljšam okus jelu. Vrhovi se naravno ostavljaju cijelima.

Za dvije osobe je potreban:

  • buketić šparoga
  • 5 jaja
  • 300-400 g kozica ili škampa (u nuždi paketić smrznutih)
  • po želji: češnjak i luk vlasac
  • divlje šparoge

Priprema:

Drvenasti dio kod korijena odlomiti. Vrhove odlomiti i staviti na stranu, a ostatak samljeti mikserom. Dodati jajima i lagano pomiješati, posoliti i popapriti.

Kozice malo ispeći na maslacu i po želji im dodati jedan režanj češnjaka. Dodati u smjesu s jajima i sve izliti u vruću tavu premazanu maslacem. Kad je pečeno s jedne strane, preklopiti tanjurom i prebaciti na tanjur pa potom iz tanjura nepečenu stranu polako skliznuti u tavu i kratko peći.

U slast!

(Marina Kuharica)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Duh i tijelo

Za prave stvari treba se potruditi - čini mi se da se ovom parolom vodila priroda kada je stvarala šparoge

Budi fit

Radi visokog udjela proteina, jaja su iznimno zasitna namirnica.

Zanimljivosti

Inače, prilikom bojenja jaja svaka boja ima neko značenje, pa tako crvena može simbolizirati Kristovu muku, bijela čistoću, plava istinu, zelena plodnost...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version