Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Fritaja sa šparogama i kozicama

Sezona je otvorena!

Krenule su prve šparoge a meni je prijateljica Maša čak do Beča donijela stručak pravih divljih šparoga i sezona je otvorena. Šparoge s kozicama i jajima možemo nazvati i omletom ili fritajom.

Prijateljica mi je savjetovala i da šparoge sameljem te tako poboljšam okus jelu. Vrhovi se naravno ostavljaju cijelima.

Za dvije osobe je potreban:

  • buketić šparoga
  • 5 jaja
  • 300-400 g kozica ili škampa (u nuždi paketić smrznutih)
  • po želji: češnjak i luk vlasac
  • divlje šparoge

divlje-sparoge-blog_3797Priprema:

Drvenasti dio kod korijena odlomiti. Vrhove odlomiti i staviti na stranu, a ostatak samljeti mikserom. Dodati jajima i lagano pomiješati, posoliti i popapriti.

Kozice malo ispeći na maslacu i po želji im dodati jedan režanj češnjaka. Dodati u smjesu s jajima i sve izliti u vruću tavu premazanu maslacem. Kad je pečeno s jedne strane, preklopiti tanjurom i prebaciti na tanjur pa potom iz tanjura nepečenu stranu polako skliznuti u tavu i kratko peći.

U slast!

(Marina Kuharica)

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Moj dom

Svaki Uskrs društvene mreže donose nove trendove ukrašavanja uskršnjih jaja. Ovaj put je to nešto potpuno drugačije – crna jaja sa šljokicama!

Beauty report

Donosimo deset sastojaka iz vašeg doma koje možete koristiti u njezi kože, kose i noktiju.

Gastronomija

Isprobajte ova tri sjajna recepta gotova u samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick & Easy bez...

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.