Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Fritaja sa šparogama i kozicama

Sezona je otvorena!

Krenule su prve šparoge a meni je prijateljica Maša čak do Beča donijela stručak pravih divljih šparoga i sezona je otvorena. Šparoge s kozicama i jajima možemo nazvati i omletom ili fritajom.

Prijateljica mi je savjetovala i da šparoge sameljem te tako poboljšam okus jelu. Vrhovi se naravno ostavljaju cijelima.

Za dvije osobe je potreban:

  • buketić šparoga
  • 5 jaja
  • 300-400 g kozica ili škampa (u nuždi paketić smrznutih)
  • po želji: češnjak i luk vlasac
  • divlje šparoge

divlje-sparoge-blog_3797Priprema:

Drvenasti dio kod korijena odlomiti. Vrhove odlomiti i staviti na stranu, a ostatak samljeti mikserom. Dodati jajima i lagano pomiješati, posoliti i popapriti.

Kozice malo ispeći na maslacu i po želji im dodati jedan režanj češnjaka. Dodati u smjesu s jajima i sve izliti u vruću tavu premazanu maslacem. Kad je pečeno s jedne strane, preklopiti tanjurom i prebaciti na tanjur pa potom iz tanjura nepečenu stranu polako skliznuti u tavu i kratko peći.

U slast!

(Marina Kuharica)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Inače, prilikom bojenja jaja svaka boja ima neko značenje, pa tako crvena može simbolizirati Kristovu muku, bijela čistoću, plava istinu, zelena plodnost...

Gastronomija

Jedna šparoga sadrži samo 4 kalorije, pa je idealna namirnica za smanjivanje rizika od dijabetesa tipa 2.

Gastronomija

Zabaglione je jednostavan talijanski desert napravljen je od žumanjaka, šećera i vina.

Gastronomija

Kozice na buzaru jednostavan je i brz način pripreme vrijedne i izvrsne namirnice kao što su kozice. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.