Krenule su prve šparoge a meni je prijateljica Maša čak do Beča donijela stručak pravih divljih šparoga i sezona je otvorena. Šparoge s kozicama i jajima možemo nazvati i omletom ili fritajom.
Prijateljica mi je savjetovala i da šparoge sameljem te tako poboljšam okus jelu. Vrhovi se naravno ostavljaju cijelima.
Za dvije osobe je potreban:
- buketić šparoga
- 5 jaja
- 300-400 g kozica ili škampa (u nuždi paketić smrznutih)
- po želji: češnjak i luk vlasac
- divlje šparoge
Drvenasti dio kod korijena odlomiti. Vrhove odlomiti i staviti na stranu, a ostatak samljeti mikserom. Dodati jajima i lagano pomiješati, posoliti i popapriti.
Kozice malo ispeći na maslacu i po želji im dodati jedan režanj češnjaka. Dodati u smjesu s jajima i sve izliti u vruću tavu premazanu maslacem. Kad je pečeno s jedne strane, preklopiti tanjurom i prebaciti na tanjur pa potom iz tanjura nepečenu stranu polako skliznuti u tavu i kratko peći.
U slast!
You must be logged in to post a comment Login