Gulaš u ovo vrijeme prava je okrjepa od vanjskog hladnog i vjetrovitog vremena. Kao vruć čaj na vrhu Sljemena. Odaje pravi osjećaj topline doma. Barem ja to tako vidim, sa žlicom, tekuće, toplo i ukusno. Zanimljiv dio ovog jela su trenutno atraktivni kesteni koje jednostavno oguljene i očišćene petnaestak minuta prije kraja ukuhate u gulaš. Garantirano savršena kombinacija junetine s kestenima.
Sastojci:
700 g junećeg filea
2 veća luka srebrenca
1 žlica senfa
2 češnja češnjaka
2 žličice slatke crvene mljev. paprike
2 žličice ljute mljev.crvene paprike
1 žlica koncentrata od rajčice
2 lista lovora
1/2 l suhog crnog kvalitetnog vina
300g oguljenih i očišćenih kestena
Mileram po želji
nasjeckan peršin za posipanje
sol,papar,ulje
Priprema:
Meso izrežite na veće kocke,posolite ga i popaprite. Dodajte senf i dobro sve zajedno izmiješajte.
Luk sitno nasjeckajte pa ga stavite u lonac na zagrijano ulje.Kad se luk lagano zastakli dodajte pripremljeno,marinirano meso i pirjajte ga uz povremeno miješanje dok sva tekućina iz mesa ne ispari.
Dodajte češnjak ,mljevenu papriku i koncentrat rajčice pa sve ponovno izmiješajte.Sad ulijte crno vino i kuhajte dok se tekućina na pola ne reducira.U međuvremenu dodajte lovorove listiće.
Kad je dio vina iz gulaša ispario dodajte vruću vodu toliko da prekrije sve sastojke.Gulaš kuhajte otprilike sat i pol , odnosno dok je meso potpuno mekano, po potrebi dolijevajte i dalje vruću vodu ili po želji goveđi temeljac.
Petnaestak minuta pred sam kraj kuhanja u gulaš dodajte oguljene i pripremljene kestene.Servirajte toplo , po želji uz Mileram i sa malo sitno sjeckanog peršina.Dobar tek.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login