Beauty report

Hranom do blistave kože i kose

8 najboljih namirnica za zdrav izgled kože i kose.
Ono smo što jedemo, izreka je koja se često spominje kad se govori o ljepoti. Namirnice bogate vitaminima i antioksidansima pomažu nam da budemo zdravi, ali i da izgledamo ljepše. Kako bi naša koža i kosa bile zdrave i blistave, moramo razmišljati o hrani koju jedemo, jer tajna prelijepe sjajne kose i glatke nježne kože počinje upravo prehranom.

Donosimo vam osam namirnica koje imaju blagodatni učinak na izgled kože i kose.

1. Borovnica

Bobičasto voće, a posebno borovnice, najbolji su izvor antioksidansa. Oni sprečavaju preuranjen nastanak bora i štite kožu od oštećenja uzrokovanih stresom i izlaganjem suncu.

2. Losos

Ribe su najbolji izvor omega-3 masnih kiselina, a losos sadrži i vitamin B3, niacin koji je dobar za kosu. Manjak vitamina B se očituje u ispadanju, slabijem rastu kose i lomljivim vlasima.



Losos sadrži i selen, mineral koji štiti kožu od utjecaja sunčevih zraka.

3. Orašasti plodovi

Brazilski oraščići sadrže selen, a orasi vitamin E, alfa linolensku kiselinu i omega-3 masne kiseline koji su zdravi za kosu i kožu. Bademi i orasi su odličan izvor cinka, koji je važan za zdravlje kože i kose.

4. Tamna čokolada

Dvije žlice kakaovca sadrže veću količinu antioksidansa nego četiri šalice zelenog čaja. Najbolja čokolada je ona koja sadrži najmanje 60% kakaovca. Flavonoidi u tamnoj čokoladi poboljšavaju hidrataciju i čvrstoću kože, a štite kožu od oštećenja uzrokovanih izlaganjem suncu.



5. Jaja

Prehrana bogata proteinima je važna za kosu, a jaja sadrže visoko kvalitetne proteine, masti, vitamine i minerale. Prema novim istraživanjima, jaja sadrže i antioksidanse zahvaljujući aminokiselinama triptofanu i tirozinu. Organski proizvedena jaja sadrže više hranjivih tvari poput omega-3 masnih kiselina koje su ključne za zdrav sjajan izgled kose i zdravu glatku kožu.

6. Špinat

Izvrstan izvor vitamina B, C i E, kalija, željeza, magnezija i omega-3 masnih kiselina je špinat.



Vitamin C doprinosi razvoja kolagena, proteina u vezivnom tkivu koji jača kosu i kožu.

7. Kivi

Bogat vitaminima E i C i antioksidansima, koji održavaju kožu čvrstom i sprečavaju nastanak bora, kivi je odlična namirnica i za zdrave kosti i zube.



8. Kokos

Kokosovo ulje je odlično za njegu kose i kože. I u prehrani možete koristiti organsko djevičansko kokosovo ulje, koje sadrži zdrave masnoće dobre za blistavu kožu i kosu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Zanimljivosti

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. 

Beauty report

Iako boravak na suncu ima svoje prednosti, dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice na kožu, posebice na licu.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version