Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Hranom do blistave kože i kose

8 najboljih namirnica za zdrav izgled kože i kose.

Ono smo što jedemo, izreka je koja se često spominje kad se govori o ljepoti. Namirnice bogate vitaminima i antioksidansima pomažu nam da budemo zdravi, ali i da izgledamo ljepše. Kako bi naša koža i kosa bile zdrave i blistave, moramo razmišljati o hrani koju jedemo, jer tajna prelijepe sjajne kose i glatke nježne kože počinje upravo prehranom.

Donosimo vam osam namirnica koje imaju blagodatni učinak na izgled kože i kose.

1. Borovnica

Bobičasto voće, a posebno borovnice, najbolji su izvor antioksidansa. Oni sprečavaju preuranjen nastanak bora i štite kožu od oštećenja uzrokovanih stresom i izlaganjem suncu.

2. Losos

Ribe su najbolji izvor omega-3 masnih kiselina, a losos sadrži i vitamin B3, niacin koji je dobar za kosu. Manjak vitamina B se očituje u ispadanju, slabijem rastu kose i lomljivim vlasima.Losos sadrži i selen, mineral koji štiti kožu od utjecaja sunčevih zraka.

3. Orašasti plodovi

Brazilski oraščići sadrže selen, a orasi vitamin E, alfa linolensku kiselinu i omega-3 masne kiseline koji su zdravi za kosu i kožu. Bademi i orasi su odličan izvor cinka, koji je važan za zdravlje kože i kose.

4. Tamna čokolada

Dvije žlice kakaovca sadrže veću količinu antioksidansa nego četiri šalice zelenog čaja. Najbolja čokolada je ona koja sadrži najmanje 60% kakaovca. Flavonoidi u tamnoj čokoladi poboljšavaju hidrataciju i čvrstoću kože, a štite kožu od oštećenja uzrokovanih izlaganjem suncu.5. Jaja

Prehrana bogata proteinima je važna za kosu, a jaja sadrže visoko kvalitetne proteine, masti, vitamine i minerale. Prema novim istraživanjima, jaja sadrže i antioksidanse zahvaljujući aminokiselinama triptofanu i tirozinu. Organski proizvedena jaja sadrže više hranjivih tvari poput omega-3 masnih kiselina koje su ključne za zdrav sjajan izgled kose i zdravu glatku kožu.

6. Špinat

Izvrstan izvor vitamina B, C i E, kalija, željeza, magnezija i omega-3 masnih kiselina je špinat.Vitamin C doprinosi razvoja kolagena, proteina u vezivnom tkivu koji jača kosu i kožu.

7. Kivi

Bogat vitaminima E i C i antioksidansima, koji održavaju kožu čvrstom i sprečavaju nastanak bora, kivi je odlična namirnica i za zdrave kosti i zube.8. Kokos

Kokosovo ulje je odlično za njegu kose i kože. I u prehrani možete koristiti organsko djevičansko kokosovo ulje, koje sadrži zdrave masnoće dobre za blistavu kožu i kosu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Jeste li znali da Mediteransko more akumulira 7% ukupne globalne mikroplastike, a sadrži samo 1% svjetske vode te da plastika iznosi više od 85%...

Beauty report

Pratite Divote Cosmetics, jer priča o njima je tek započela!

Fashion report

U suradnji s Elenom Dizdar, domaći brand De'llure predstavlja ljetnu kampanju „Golden hour“ u kojoj su zajedničkim snagama kreirali maštovitu kolekciju IT komada s...

Darivanje

Kako bi fragilna koža ostala zaštićena, A-DERMA ima odlično rješenje -  PROTECT liniju za djecu i odrasle.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.