1. Pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača, izostavljajući sol i masnoću. Ocijedite tijesto u cjedilo iznad zdjele, te odvojite 2/3 šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, za podlijevanje prilikom kuhanja.
2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi. PIK hrenovke razrežite na kolutiće jednakih dužina, dodajte u tavu, kuhajte 3 minute ili dok lagano ne potamne. Dodajte češnjak, kuhajte 30 sekundi, stalno miješajući. Dodajte rajčice, sol i papar, poklopite i kuhajte još 2 minute. Drvenom žlicom od rajčica napravite kašu. Pokrijte posudu, smanjite vatru i kuhajte još 3 minute.
3. Skinite tavu s vatre. Dodajte tjesteninu, te podlijte s 2/3 šalice tekućine za kuhanje i rukolu. Sir Pecorino Romano naribajte na tanke ploškice te posipajte po tjestenini.
Servirajte toplo.
Recept za 4 osobe:
Nutritivna vrijednost: Kalorije: 356 Masnoća: 13 g (sub 4,2 g, 4,2 g mono, poli 2,4 g) Protein: 19,8 g Ugljikohidrati: 39,3 g Vlakna: 3,9g Kolesterol: 92 mg Željezo: 3 mg Natrij: 706 mg Kalcij: 168 mg
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login