Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Hrenovke s rajčicom i fettuccini tjesteninom

Ukusan i zdrav obrok s PIK hrenovkama

Što vam je potrebno
  • 1  paket tjestenine fettuccine
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 paket PIK Hrenovki
  • 2 žličice mljevenog češnjaka
  • 20 dkg cherry rajčica
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 šalice mlade rukole
  • 2 unci sira Pecorino Romano
Priprema

1. Pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača, izostavljajući sol i masnoću. Ocijedite tijesto u cjedilo iznad zdjele, te odvojite 2/3 šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, za podlijevanje prilikom kuhanja.

2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi. PIK hrenovke razrežite na kolutiće jednakih dužina, dodajte u tavu, kuhajte 3 minute ili dok lagano ne potamne. Dodajte češnjak, kuhajte 30 sekundi, stalno miješajući. Dodajte rajčice, sol i papar, poklopite i kuhajte još 2 minute. Drvenom žlicom od rajčica napravite kašu. Pokrijte posudu, smanjite vatru i kuhajte još 3 minute.

3. Skinite tavu s vatre. Dodajte tjesteninu, te podlijte s 2/3 šalice tekućine za kuhanje i rukolu. Sir Pecorino Romano naribajte na tanke ploškice te posipajte po tjestenini. 
Servirajte toplo.



Recept za 4 osobe:
Nutritivna vrijednost:
Kalorije: 356
Masnoća: 13 g (sub 4,2 g, 4,2 g mono, poli 2,4 g)
Protein: 19,8 g
Ugljikohidrati: 39,3 g
Vlakna: 3,9g
Kolesterol: 92 mg
Željezo: 3 mg
Natrij: 706 mg
Kalcij: 168 mg

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.