Što vam je potrebno
1. Pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača, izostavljajući sol i masnoću. Ocijedite tijesto u cjedilo iznad zdjele, te odvojite 2/3 šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, za podlijevanje prilikom kuhanja.
2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi. PIK hrenovke razrežite na kolutiće jednakih dužina, dodajte u tavu, kuhajte 3 minute ili dok lagano ne potamne. Dodajte češnjak, kuhajte 30 sekundi, stalno miješajući. Dodajte rajčice, sol i papar, poklopite i kuhajte još 2 minute. Drvenom žlicom od rajčica napravite kašu. Pokrijte posudu, smanjite vatru i kuhajte još 3 minute.
3. Skinite tavu s vatre. Dodajte tjesteninu, te podlijte s 2/3 šalice tekućine za kuhanje i rukolu. Sir Pecorino Romano naribajte na tanke ploškice te posipajte po tjestenini.
Servirajte toplo.
Recept za 4 osobe:
Nutritivna vrijednost:
Kalorije: 356
Masnoća: 13 g (sub 4,2 g, 4,2 g mono, poli 2,4 g)
Protein: 19,8 g
Ugljikohidrati: 39,3 g
Vlakna: 3,9g
Kolesterol: 92 mg
Željezo: 3 mg
Natrij: 706 mg
Kalcij: 168 mg
- 1 paket tjestenine fettuccine
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 paket PIK Hrenovki
- 2 žličice mljevenog češnjaka
- 20 dkg cherry rajčica
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 3 šalice mlade rukole
- 2 unci sira Pecorino Romano
1. Pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača, izostavljajući sol i masnoću. Ocijedite tijesto u cjedilo iznad zdjele, te odvojite 2/3 šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, za podlijevanje prilikom kuhanja.
2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi. PIK hrenovke razrežite na kolutiće jednakih dužina, dodajte u tavu, kuhajte 3 minute ili dok lagano ne potamne. Dodajte češnjak, kuhajte 30 sekundi, stalno miješajući. Dodajte rajčice, sol i papar, poklopite i kuhajte još 2 minute. Drvenom žlicom od rajčica napravite kašu. Pokrijte posudu, smanjite vatru i kuhajte još 3 minute.
3. Skinite tavu s vatre. Dodajte tjesteninu, te podlijte s 2/3 šalice tekućine za kuhanje i rukolu. Sir Pecorino Romano naribajte na tanke ploškice te posipajte po tjestenini.
Servirajte toplo.
Recept za 4 osobe:
Nutritivna vrijednost:
Kalorije: 356
Masnoća: 13 g (sub 4,2 g, 4,2 g mono, poli 2,4 g)
Protein: 19,8 g
Ugljikohidrati: 39,3 g
Vlakna: 3,9g
Kolesterol: 92 mg
Željezo: 3 mg
Natrij: 706 mg
Kalcij: 168 mg
In this article:cherry rajčice, fettucinni, PIK hrenovke, recept, recepti, tjestenina
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login