Hrvatska

Hrvatski Caritas pokrenuo humanitarnu akciju “Za 1000 radosti”

Hrvatski Caritas predstavio je božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti" kojom će se prikupljati sredstva za siromašne.
Hrvatski Caritas predstavio je božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti" kojom će se prikupljati sredstva za siromašne.<br />
Svojim donacijama u ovu šestu po redu humanitarnu akciju moći će se uključiti pojedinci i tvrtke.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa (HC) mons. Josip Mrzljak pozvao je sve da se uključe u akciju, osvrnu oko sebe i prepoznaju bližnje u potrebi.

Voditelj akcije Boris Peterlin istaknuo je da je ove godine akcija posvećena kvalitetnijem komuniciranju, osobito među djecom i mladima, jer ono može pridonijeti sprečavanju sukoba i nasilja do kojeg sukobi nerijetko prerastaju.

Cilj je da svakodnevni govor, u svjetlu božićnih humanih vrijednosti, bude više prožet blagošću, vedrinom i optimizmom, rekao je Peterlin na predstavljanju akcije u zagrebačkom Gradu mladih.

U akciju "Za 1000 radosti" mogu se uključiti tvrtke i pojedinci uplatama na žiro račun 2340009-1510126452 (poziv na broj 08), kupnjom prigodnih božićnih čestitaka te donacijom proizvoda i usluga.

Građani će moći dati svoj prilog pozivom na i donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva je 6,10 kuna) te slanjem SMS poruke na telefon 65256 (cijena poruke je 3,05 kuna).

U akciju su se i ove godine uključile Hrvatske šume, darujući tisuću božićnih drvaca, koji će se prodavati 13. prosinca istodobno u Zagrebu, Karlovcu, Sisku, Vinkovcima, Splitu, Zadru, Benkovcu, Biogradu i Šibeniku.

HC je pripremio i prigodne privjeske koje će djeca i mladi moći kupiti u svojim školama, kao doprinos akciji. Inače, u akciju se se već uključile stotine tisuća vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske djece diljem Hrvatske.

(HINA)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

City Life

Kupite drvce koje su donirale Hrvatske šume i Zrinjevac

City Life

Darinko Kosor poziva na podršku svima onima koji je osobito trebaju

Obitelj

Caritas i Lidl pomoć će dijeliti socijalno najugroženijima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version