Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Hrvatski Caritas predstavio je božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti" kojom će se prikupljati sredstva za siromašne.<br />

Hrvatska

Hrvatski Caritas pokrenuo humanitarnu akciju “Za 1000 radosti”

Hrvatski Caritas predstavio je božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti" kojom će se prikupljati sredstva za siromašne.

Svojim donacijama u ovu šestu po redu humanitarnu akciju moći će se uključiti pojedinci i tvrtke.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa (HC) mons. Josip Mrzljak pozvao je sve da se uključe u akciju, osvrnu oko sebe i prepoznaju bližnje u potrebi.

Voditelj akcije Boris Peterlin istaknuo je da je ove godine akcija posvećena kvalitetnijem komuniciranju, osobito među djecom i mladima, jer ono može pridonijeti sprečavanju sukoba i nasilja do kojeg sukobi nerijetko prerastaju.

Cilj je da svakodnevni govor, u svjetlu božićnih humanih vrijednosti, bude više prožet blagošću, vedrinom i optimizmom, rekao je Peterlin na predstavljanju akcije u zagrebačkom Gradu mladih.

U akciju "Za 1000 radosti" mogu se uključiti tvrtke i pojedinci uplatama na žiro račun 2340009-1510126452 (poziv na broj 08), kupnjom prigodnih božićnih čestitaka te donacijom proizvoda i usluga.

Građani će moći dati svoj prilog pozivom na i donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva je 6,10 kuna) te slanjem SMS poruke na telefon 65256 (cijena poruke je 3,05 kuna).

U akciju su se i ove godine uključile Hrvatske šume, darujući tisuću božićnih drvaca, koji će se prodavati 13. prosinca istodobno u Zagrebu, Karlovcu, Sisku, Vinkovcima, Splitu, Zadru, Benkovcu, Biogradu i Šibeniku.

HC je pripremio i prigodne privjeske koje će djeca i mladi moći kupiti u svojim školama, kao doprinos akciji. Inače, u akciju se se već uključile stotine tisuća vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske djece diljem Hrvatske.

(HINA)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

City Life

Kupite drvce koje su donirale Hrvatske šume i Zrinjevac

City Life

Darinko Kosor poziva na podršku svima onima koji je osobito trebaju

Obitelj

Caritas i Lidl pomoć će dijeliti socijalno najugroženijima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.