Gastronomija

Iskoristite stari kruh

5 savjeta kako produžiti rok trajanja ovoj ukusnoj namirnici.
Znate li koliko kruha bacate u smeće? Mi znamo! Previše. Uzmite u obzir da je bačeni kruh ujedno i bačeni novac, a sljedeći savjeti pomoći će vam kako da doskočite ovoj lošoj navici.

1. Zamrznuti kruh

Kruh star nekoliko dana u zamrzivaču može izdržati i do 3 mjeseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrijte u pećnici ili mikrovalnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno rješenje kad vam treba kruh, a obližnja pekara je zatvorena.

2. Krušne mrvice

Domaće krušne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari kruh zapecite u pećnici dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga smrvite rukom, štapnim mikserom ili blenderom.

3. Musaka

Stari kruh idealan je dodatak musaki s mesom, gljivama i povrćem.



Narežite kruh na šnite ili kockice, prelijte velikom čašom mlijeka i po njemu rasporedite tikvice, sir, gljive, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte umakom od vrhnja, jaja i začina te pecite u pećnici oko pola sata.

4. Bruskete

Stari kruh bolji je izbor za ovaj specijalitet jer bolje drži ostale sastojke od mekog kruha. Natopite ga maslinovim uljem i posipajte željenim začinima i češnjakom. Zapecite ga u pećnici i nakon toga kombinirajte s rajčicom, pršutom, sirom, salatom ili finim namazom.



5. Dodatak za juhu

Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Narežite stari kruh na kockice i dodajte u juhu umjesto tjestenine.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version