Znate li koliko kruha bacate u smeće? Mi znamo! Previše. Uzmite u obzir da je bačeni kruh ujedno i bačeni novac, a sljedeći savjeti pomoći će vam kako da doskočite ovoj lošoj navici.
1. Zamrznuti kruh
Kruh star nekoliko dana u zamrzivaču može izdržati i do 3 mjeseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrijte u pećnici ili mikrovalnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno rješenje kad vam treba kruh, a obližnja pekara je zatvorena.
2. Krušne mrvice
Domaće krušne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari kruh zapecite u pećnici dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga smrvite rukom, štapnim mikserom ili blenderom.
3. Musaka
Stari kruh idealan je dodatak musaki s mesom, gljivama i povrćem.
Narežite kruh na šnite ili kockice, prelijte velikom čašom mlijeka i po njemu rasporedite tikvice, sir, gljive, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte umakom od vrhnja, jaja i začina te pecite u pećnici oko pola sata.
4. Bruskete
Stari kruh bolji je izbor za ovaj specijalitet jer bolje drži ostale sastojke od mekog kruha. Natopite ga maslinovim uljem i posipajte željenim začinima i češnjakom. Zapecite ga u pećnici i nakon toga kombinirajte s rajčicom, pršutom, sirom, salatom ili finim namazom.
5. Dodatak za juhu
Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Narežite stari kruh na kockice i dodajte u juhu umjesto tjestenine.
1. Zamrznuti kruh
Kruh star nekoliko dana u zamrzivaču može izdržati i do 3 mjeseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrijte u pećnici ili mikrovalnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno rješenje kad vam treba kruh, a obližnja pekara je zatvorena.
2. Krušne mrvice
Domaće krušne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari kruh zapecite u pećnici dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga smrvite rukom, štapnim mikserom ili blenderom.
3. Musaka
Stari kruh idealan je dodatak musaki s mesom, gljivama i povrćem.
Narežite kruh na šnite ili kockice, prelijte velikom čašom mlijeka i po njemu rasporedite tikvice, sir, gljive, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte umakom od vrhnja, jaja i začina te pecite u pećnici oko pola sata.
4. Bruskete
Stari kruh bolji je izbor za ovaj specijalitet jer bolje drži ostale sastojke od mekog kruha. Natopite ga maslinovim uljem i posipajte željenim začinima i češnjakom. Zapecite ga u pećnici i nakon toga kombinirajte s rajčicom, pršutom, sirom, salatom ili finim namazom.
5. Dodatak za juhu
Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Narežite stari kruh na kockice i dodajte u juhu umjesto tjestenine.
You must be logged in to post a comment Login