Savjeti stručnjaka

Izbjegnite gripu i prehladu

Pripravcima za kućno liječenje možemo ublažiti znakove bolesti.
Zima i snijeg uvijek donose mnogo veselja, ali nas isto tako zimi često prehlada ili gripa spriječe u potpunom uživanju u zimskim radostima, ali i otežavaju obavljanje naših svakodnevnih obveza. U zimskom razdoblju češće se zadržavamo u zatvorenim prostorima u kojima se istovremeno nalazi više ljudi.

Zbog niskih temperatura premalo prozračujemo stanove i druge prostorije u kojima provodimo glavninu vremena. Na taj način stvaraju se pogodni uvjeti za širenje infekcije koja uzrokuje različita oboljenja. Pripravcima za samoliječenje, koji se mogu kupiti u ljekarnama bez recepta, možemo ublažiti znakove bolesti te spriječiti moguće komplikacije bakterijskim infekcijama koje svakako zahtijevaju posjet liječniku.

Bolovi u grlu i ždrijelu

Grlobolja može biti povezana s različitim uzročnicima, no virusi su najčešći uzrok ovom vrlo neugodnom simptom. Ne čekajte da se prva blaga infekcija razvije u ozbiljnije oboljenje gornjih dišnih putova, važno je reagirati odmah. Kod prvih znakova peckanja i grebanja u grlu uzmite Septolete koje klinički dokazano djeluju na najčešće uzročnike upale grla te sprječavaju širenje infekcije. Na tržištu postoji sedam različitih Septoleta koje zadovoljavaju različite okuse i potrebe potrošača, tako da svatko može naći jedne za sebe.



Grlobolja je često praćena i otežanim i bolnim gutanjem koji je izrazito neugodan osjećaj te nam smeta i otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Otežano pričamo, teško pijemo i gutamo pogotovo nešto čvršću hranu. Svima nam je tada u mislima samo olakšanje navedenih simptoma, a tek potom razmišljamo o uzročnicima. Septolete plus i Septolete plus med i limeta namijenjene su baš u ovakvim situacijama, kada nas muči jača grlobolja. One brzo i snažno djeluju na upaljeno i bolno grlo. Karakterizira ih kombinacija anestetika i antiseptika. Septolete plus osim osjećaja subjektivnog olakšanja istovremeno djeluju i na različite uzročnike upale te sprječavaju širenje infekcije.

Suhi i produktivni kašalj

Kašalj je iznenadni često ponavljajući refleks koji djeluje kao prirodni zaštitni mehanizam koji "čisti" strane čestice, sekret, štetne izlučevine, iritanse i mikrobe iz dušnik i bronha. Međutim, kašalj također može biti simptom koji prati različite bolesti pa tako i prehladu i gripu. Kašalj se svakako mora riješiti kada je stalno prisutan, prekomjeran te uznemirujući za bolesnika. Razlikujemo dvije vrste kašlja: suhi i produktivni. Suhi kašalj karakterizira nadražena sluznica dišnog sustava bez stvaranja sluzi. U produktivnom kašlju dolazi do stvaranja sluzi koja je često viskozna i otežano se iskašljava. Kako se suhi i produktivni kašalj razlikuju po mehanizmu i prema stvaranju sluzi potrebno ih je liječiti na specifičan način. Herbion sirupi nude dvostruko rješenje za kašalj kod djece i odraslih.



Za suhi kašalj idealan je sirup od trpuca koji sadrži ekstrakte uskolisnog trpuca, cvijeta sljeza i vitamina C. Trputac i sljez prekrivaju sluznicu tankim zaštitnim slojem te na taj način smanjuju nadraženost dišnih puteva i štite od iritacija koje potiču refleks kašlja. S druge strane, Herbion sirup od jaglaca sadrži ekstrakt jaglaca i majčine dušice koji olakšavaju iskašljavanje te mentol koji ima antiseptički učinak.

Prehlada i gripa

Gripa je oboljenje teže od prehlade. To je vrlo zarazno akutno virusno oboljenje koje se pojavljuje skoro svake jeseni i zime. Virus gripe zahvaća sluznicu nosa, ždrijela i pluća. Karakterizira ju naglo povećanje tjelesne temperature, opća slabost i malaksalost tijela, glavobolja, bolovi u mišićima i zglobovima, te kašalj.

Olakšanje simptoma prehlade i gripe posebno je važno u prvim danima bolesti. Kako biste što prije ublažili neugodne simptome pomognite si Daleronom Cold 3 koji trima djelatnim tvarima istovremeno brzo djeluje na sve simptome prehlade i gripe. Lijek počinje djelovati već nakon 20 minuta, a njegov učinak traje više sati. Daleron Cold 3 ublažava blage do umjerene boli poput glavobolje, bolova u mišićima i zglobovima, snižava povišenu tjelesnu temperaturu, smanjuje iscjedak iz nosa, olakšava disanje te umiruje podražajni kašalj. Bitno je i napomenuti da je odmor za vrijeme gripe jako važan, kao i konzumacija dovoljnih količina tekućine kako bi se izbjegla dehidracija.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Suncokreti na oblacima

Uvijek mi bude zanimljivo kako se po tim ženskim kavama često uzme jedna od neprisutnih prijateljica u usta.

Savjeti stručnjaka

Jedna prosječna četkica za zube može sadržavati preko 10 milijuna bakterija.

Duh i tijelo

Iako su burne misli i stres najveći krivac za nesanicu, veliki utjecaj ima i hrana koju jedemo prije spavanja.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version