Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Izbjegnite gripu i prehladu

Pripravcima za kućno liječenje možemo ublažiti znakove bolesti.

Zima i snijeg uvijek donose mnogo veselja, ali nas isto tako zimi često prehlada ili gripa spriječe u potpunom uživanju u zimskim radostima, ali i otežavaju obavljanje naših svakodnevnih obveza. U zimskom razdoblju češće se zadržavamo u zatvorenim prostorima u kojima se istovremeno nalazi više ljudi.

Zbog niskih temperatura premalo prozračujemo stanove i druge prostorije u kojima provodimo glavninu vremena. Na taj način stvaraju se pogodni uvjeti za širenje infekcije koja uzrokuje različita oboljenja. Pripravcima za samoliječenje, koji se mogu kupiti u ljekarnama bez recepta, možemo ublažiti znakove bolesti te spriječiti moguće komplikacije bakterijskim infekcijama koje svakako zahtijevaju posjet liječniku.

Bolovi u grlu i ždrijelu

Grlobolja može biti povezana s različitim uzročnicima, no virusi su najčešći uzrok ovom vrlo neugodnom simptom. Ne čekajte da se prva blaga infekcija razvije u ozbiljnije oboljenje gornjih dišnih putova, važno je reagirati odmah. Kod prvih znakova peckanja i grebanja u grlu uzmite Septolete koje klinički dokazano djeluju na najčešće uzročnike upale grla te sprječavaju širenje infekcije. Na tržištu postoji sedam različitih Septoleta koje zadovoljavaju različite okuse i potrebe potrošača, tako da svatko može naći jedne za sebe.Grlobolja je često praćena i otežanim i bolnim gutanjem koji je izrazito neugodan osjećaj te nam smeta i otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Otežano pričamo, teško pijemo i gutamo pogotovo nešto čvršću hranu. Svima nam je tada u mislima samo olakšanje navedenih simptoma, a tek potom razmišljamo o uzročnicima. Septolete plus i Septolete plus med i limeta namijenjene su baš u ovakvim situacijama, kada nas muči jača grlobolja. One brzo i snažno djeluju na upaljeno i bolno grlo. Karakterizira ih kombinacija anestetika i antiseptika. Septolete plus osim osjećaja subjektivnog olakšanja istovremeno djeluju i na različite uzročnike upale te sprječavaju širenje infekcije.

Suhi i produktivni kašalj

Kašalj je iznenadni često ponavljajući refleks koji djeluje kao prirodni zaštitni mehanizam koji "čisti" strane čestice, sekret, štetne izlučevine, iritanse i mikrobe iz dušnik i bronha. Međutim, kašalj također može biti simptom koji prati različite bolesti pa tako i prehladu i gripu. Kašalj se svakako mora riješiti kada je stalno prisutan, prekomjeran te uznemirujući za bolesnika. Razlikujemo dvije vrste kašlja: suhi i produktivni. Suhi kašalj karakterizira nadražena sluznica dišnog sustava bez stvaranja sluzi. U produktivnom kašlju dolazi do stvaranja sluzi koja je često viskozna i otežano se iskašljava. Kako se suhi i produktivni kašalj razlikuju po mehanizmu i prema stvaranju sluzi potrebno ih je liječiti na specifičan način. Herbion sirupi nude dvostruko rješenje za kašalj kod djece i odraslih.Za suhi kašalj idealan je sirup od trpuca koji sadrži ekstrakte uskolisnog trpuca, cvijeta sljeza i vitamina C. Trputac i sljez prekrivaju sluznicu tankim zaštitnim slojem te na taj način smanjuju nadraženost dišnih puteva i štite od iritacija koje potiču refleks kašlja. S druge strane, Herbion sirup od jaglaca sadrži ekstrakt jaglaca i majčine dušice koji olakšavaju iskašljavanje te mentol koji ima antiseptički učinak.

Prehlada i gripa

Gripa je oboljenje teže od prehlade. To je vrlo zarazno akutno virusno oboljenje koje se pojavljuje skoro svake jeseni i zime. Virus gripe zahvaća sluznicu nosa, ždrijela i pluća. Karakterizira ju naglo povećanje tjelesne temperature, opća slabost i malaksalost tijela, glavobolja, bolovi u mišićima i zglobovima, te kašalj.

Olakšanje simptoma prehlade i gripe posebno je važno u prvim danima bolesti. Kako biste što prije ublažili neugodne simptome pomognite si Daleronom Cold 3 koji trima djelatnim tvarima istovremeno brzo djeluje na sve simptome prehlade i gripe. Lijek počinje djelovati već nakon 20 minuta, a njegov učinak traje više sati. Daleron Cold 3 ublažava blage do umjerene boli poput glavobolje, bolova u mišićima i zglobovima, snižava povišenu tjelesnu temperaturu, smanjuje iscjedak iz nosa, olakšava disanje te umiruje podražajni kašalj. Bitno je i napomenuti da je odmor za vrijeme gripe jako važan, kao i konzumacija dovoljnih količina tekućine kako bi se izbjegla dehidracija.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Philips, predvodnik u inovativnim uređajima za osobnu njegu, predstavlja novu i do sada najnapredniju Sonicare Prestige limited edition električnu četkicu.

Zanimljivosti

Upotrebom proizvoda femidoc®  i unošenjem dovoljnih količina vode moguće je prekinuti začarani krug mokraćnih infekcija i drastično smanjiti mogućnost ponovne upale mjehura.  

Zdravstveni karton

Kako simptomi ova dva stanja mogu biti slični, važno je naučiti prepoznati je li u pitanju infarkt ili žgaravica da biste mogli na vrijeme...

Duh i tijelo

Naše uši su vrlo različite i postoji teorija da je nekoga moguće identificirati po njima, gotovo kao po otiscima prstiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.