Događanja

Jadranske igre dobile posljednje finaliste

I Vranjic iz Solina u borbi za vatrogasno vozilo.
Ekipa "Vranjic-Solin" posljednja je ekipa u najboljoj četvorki jadranskih "malih mista" koja će se u velikom finalu Jadranskih igara boriti za vatrogasno vozilo. Svoje je vještine i nadmoć nad ostalim ekipama regije 4 – Žedno i dvi Slatinke iz mjesta Žedno –Trogir, Ja, ja i Jelenko-Konavle te Sv. Antun iz Korčule, Vranjička ekipa dokazala kroz pet nedjeljnih igara: blago, pršut, utrka magaraca, spašavanje turistkinje i, odlučujući, konop. I to, unatoč, izvanrednoj promjeni lokacije poluzavršne večeri koja se zbog tehničkih razloga s pozicije Kaštel Starog izmjestila u Kaštel Gomilicu, u Marinu Kaštela.




Srebrom se okitila ekipa iz Trogira, dok su članovi konavoske ekipe svoju broncu s ponosom pokazivali svojim navijačima na prepunim tribinama. Praznih ruku ostala je samo ekipa Sv. Antuna iz Korčule. Nažalost, ponovio se scenarij iz utrke magaraca kada su ostali i bez – magareće glave, koju je "spasio" voditelj, René Bitorajac. Kako se sprema dobra "dalmatinske spize", svima je uživo iz "Jadranske kuhinje", prenosila Karmela Vukov-Colić, a u stvaranje što boljeg domaćeg kaštelanskog recepta borile su se ekipe stranih turista.




Strani, ali domaći, koji su ove nedjelje uživali u jadranskom ugođaju Kaštela, mogli su u osim u "Igrama" uživati i u akciji "Vrijedne ruke" koja je ovom prilikom održana na portu u Kaštel Starom. Radi se o akciji Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtnička komore kojom se želi informirati javnost o postojanju samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine i tradicijske obrte.



Medalje trima najbolje plasiranim ekipama, u ime suorganizatora, uručio je gradonačelnik Grada Kaštela, gdin. Josip Berket. Osim Grada Kaštela, četvrtu poluzavršnicu "Jadranskih igara" podržali su još i Turistička zajednica Kaštela, hotel Resnik, Marina Kaštela, Zračna luka i Cemex. Generalni pokrovitelj Jadranskih igara je Ministarstvo turizma RH, a partneri projekta su HRT, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica.

Sljedeće nedjelje, 4. rujna najbolje ekipe svih jadranskih regija, borit će se za vatrogasno vozilo u velikom finalu u Biogradu na moru. Veliko finale možete pratiti uživo na HTV1 odmah nakon „Velog mista“. O Jadranskim igrama 2011. više saznajte na www.jadranskeigre.com.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Vrijeme je da se aktivnosti prebace u dvorište ili obližnji park.

Obitelj

Vrtićarci na plaži mogu uživati i kad nije vrijeme za kupanje. Uz more mogu skupljati školjkice i kamenčiće, predmete savršene za  kreativno izražavanje i...

Seks

Frrrrrrrr! Seksi mačkica.

Predstavljamo

Zagrebačke ulice bile su modna pista za poznate hrvatske manekenke

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version