Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Jadranske igre dobile posljednje finaliste

I Vranjic iz Solina u borbi za vatrogasno vozilo.

Ekipa "Vranjic-Solin" posljednja je ekipa u najboljoj četvorki jadranskih "malih mista" koja će se u velikom finalu Jadranskih igara boriti za vatrogasno vozilo. Svoje je vještine i nadmoć nad ostalim ekipama regije 4 – Žedno i dvi Slatinke iz mjesta Žedno –Trogir, Ja, ja i Jelenko-Konavle te Sv. Antun iz Korčule, Vranjička ekipa dokazala kroz pet nedjeljnih igara: blago, pršut, utrka magaraca, spašavanje turistkinje i, odlučujući, konop. I to, unatoč, izvanrednoj promjeni lokacije poluzavršne večeri koja se zbog tehničkih razloga s pozicije Kaštel Starog izmjestila u Kaštel Gomilicu, u Marinu Kaštela.
Srebrom se okitila ekipa iz Trogira, dok su članovi konavoske ekipe svoju broncu s ponosom pokazivali svojim navijačima na prepunim tribinama. Praznih ruku ostala je samo ekipa Sv. Antuna iz Korčule. Nažalost, ponovio se scenarij iz utrke magaraca kada su ostali i bez – magareće glave, koju je "spasio" voditelj, René Bitorajac. Kako se sprema dobra "dalmatinske spize", svima je uživo iz "Jadranske kuhinje", prenosila Karmela Vukov-Colić, a u stvaranje što boljeg domaćeg kaštelanskog recepta borile su se ekipe stranih turista.
Strani, ali domaći, koji su ove nedjelje uživali u jadranskom ugođaju Kaštela, mogli su u osim u "Igrama" uživati i u akciji "Vrijedne ruke" koja je ovom prilikom održana na portu u Kaštel Starom. Radi se o akciji Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtnička komore kojom se želi informirati javnost o postojanju samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine i tradicijske obrte.Medalje trima najbolje plasiranim ekipama, u ime suorganizatora, uručio je gradonačelnik Grada Kaštela, gdin. Josip Berket. Osim Grada Kaštela, četvrtu poluzavršnicu "Jadranskih igara" podržali su još i Turistička zajednica Kaštela, hotel Resnik, Marina Kaštela, Zračna luka i Cemex. Generalni pokrovitelj Jadranskih igara je Ministarstvo turizma RH, a partneri projekta su HRT, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica.

Sljedeće nedjelje, 4. rujna najbolje ekipe svih jadranskih regija, borit će se za vatrogasno vozilo u velikom finalu u Biogradu na moru. Veliko finale možete pratiti uživo na HTV1 odmah nakon „Velog mista“. O Jadranskim igrama 2011. više saznajte na www.jadranskeigre.com.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Vrijeme je da se aktivnosti prebace u dvorište ili obližnji park.

Obitelj

Vrtićarci na plaži mogu uživati i kad nije vrijeme za kupanje. Uz more mogu skupljati školjkice i kamenčiće, predmete savršene za  kreativno izražavanje i...

Predstavljamo

Zagrebačke ulice bile su modna pista za poznate hrvatske manekenke

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.