Gastronomija

Jelo za razbibrigu

Aktivno živimo pa se stoga moramo tako i hraniti. No, zalogaj mora biti vrhunske kakvoće.
Raznovrsni i lagani mali zalogaji, topli ili hladni svakako moraju biti privlačnoga izgleda, maštovito posluženi i jednostavni za konzumiranje.

Pripremite zakusku iznenađenja za svojega partnera na kojoj će vam biti zahvalan. Izvrsno iznenađenje na dobrobit cijeloga organizma, zdravo i vrlo zabavno. S pripremanjem počmite tijekom dana, a kasnije postoji mogućnost da postane cjelodnevni pa i večernji provod, stoga pripremite dovoljne zalihe zdrave hrane i napitaka.

Stane u dlan

Finger food je učinkovit način prehrane, a jede se i u tome uživa polagano. Trenutačno je u trendu, ali isključivo radi životnoga stila kojim živimo.

Sezonsko voće i povrće te raznovrsno sušeno voće može biti sadržaj maštovitih kanapea složenih na krekerima ili tostu, ali i na salati. Postoje mnogobrojne maštovite mogućnosti, a pri tomu je najvažnije obratiti pozornost na svježinu namirnica.

I začin je važan

Evo što učiniti da hrana postane još primamljivija:

  • jelo začinite svježim začinskim biljem poput vlasca, bosiljka, ružmarina, kopra, ili metvice
  • umaci i namazi mnoga jela čine pikantnijim

Želite li zdrave grickalice, usitnite i izrežite na štapiće mrkvu, celer, krastavce te ostalo sezonsko povrće i voće. Ne trebate brojiti kalorije, suočiti se s grižnjom savjesti ili poslije trčati po kvartu. Vrijeme pripreme je dulje, ali je zato zajamčen užitak i opuštanje.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version