Budi fit

Jesen stiže, a s njom i gradski stres – aikido treningom do smirenije svakodnevice

Aikido društvo Zagreb ulazi u četvrto desetljeće djelovanja (31 godina) i slavi besplatnim treninzima aikida za građane, 4.-27. rujna, u Kući aikida, Koturaška 1.

Aikido društvo Zagreb ulazi u četvrto desetljeće djelovanja (31 godina) i slavi besplatnim treninzima aikida za građane, 4.-27. rujna, u Kući aikida, Koturaška 1.

Cilj besplatnog mjeseca aikida jest upoznati građane s vještinom koja im može pomoći u izazovima svakodnevnog života – u konfliktnim situacijama u poslovnom ili privatnom okruženju, u situacijama gdje je potrebno brzo i smireno donošenje odluka u stresnoj okolini, kao i poboljšati mobilnost tijela nakon dugotrajnog sjedenja za računalom.

Sudionike besplatnih treninga očekuje još poklona: večer japanskog filma, knjiga o aikidu, izleti na Medvednicu te besplatne radionice japanskih vještina koje će se održati u Kući aikida u sklopu Festivala japanske kulture (termini radionica bit će objavljeni na treninzima aikida).

 „Želja nam je olakšati građanima povratak iz idile godišnjih odmora u užurbanu zagrebačku svakodnevicu, jer aikido trening nosi brojne dobrobiti koje možemo iskoristiti u svakodnevnom životu. Neke od njih su kako ostati opušten u stresnoj okolini, te zadržati unutarnji mir u konfliktnoj komunikaciji, koja se može dogoditi na poslu, u obitelji, u prometu… A svi znamo koliko je teško nakon ljeta vratiti se u Zagreb i odmah se uhvatiti ukoštac s izazovima početka školske godine, novih poslovnih projekata, gradske gužve…“, pozvao je na drugačiju vrstu treninga Dobroslav Jakovljević, instruktor i suosnivač Aikido društva Zagreb.

Aikido trening osmišljen je kao priprema za svakodnevne potencijalno krizne situacije, putem vježbi i tehnika u radu s partnerom. Važnost se pridaje i disanju, fleksibilnosti tijela i zadržavanju opuštenosti kada opasnost u bilo kojem obliku ulazi u prostor.

S obzirom da aikido nije samo trening za dvoranu, već način života ili put, omogućuje:

  • smireno i hrabro suočavanje sa svim teškoćama i preprekama
  • prepoznavanje svoje unutarnje snage
  • poštovanje sebe i svoje vrijednosti
  • jasno postavljanje granice svog prostora u odnosima s drugim ljudima
  • jasnoću misli odmakom od uobičajenog načina razmišljanja
  • očuvanje unutarnjeg mira u izazovnim trenucima

Na besplatne treninge mogu se prijaviti svi zainteresirani građani, putem e-mail adrese aikido.drustvo@gmail.com ili na broj 0915123149.

Dolaskom na uvodni trening 4. rujna u 20:30 moguće je vježbati besplatno do 27. rujna. Broj sudionika je ograničen. Termini vježbanja bit će ponedjeljak i srijeda 20:30-21:45, te subota i nedjelja 17-19 sati.

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine s namjerom promicanja aikido vještine koja potiče otkrivanje i razvoj potencijala uma i tijela, te stvaranje skladnih međuljudskih odnosa nenasilnim odgovorima na konfliktne situacije u svakodnevnom životu.

Od 2013. godine djeluje u preuređenom prostoru unutar kompleksa Paromlin, koje je društvo vlastoručno obnovilo i pretvorilo u Kuću aikida, danas centar razmjene brojnih zaljubljenika u japansku kulturu. Od 2019. godine prostor okuplja udruge koje se bave japanskim vještinama (kyudo, bonsai, origami, kaligrafija, japanski jezik), pod nazivom Inicijativa Kuće Japana.

Reportaža o Aikido društvu Zagreb u emisiji Kod nas doma: https://www.facebook.com/watch/?v=714254983442515&t=3

Reportaža o Kući aikida u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: https://www.youtube.com/watch?v=uuFZBhn3loU

Više o djelovanju Aikido društva Zagreb možete saznati na web stranici www.aikidozg.com, ili na društvenim mrežama:

Facebook: Aikido društvo Zagreb / Instagram: @aikidozagreb / Youtube: Aikido društvo Zagreb

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Trudnoća

Potreba za željezom eksponencijalno raste tijekom trudnoće, a vrhunac doseže u trećem tromjesečju kada ne možete unijeti toliko željeza samo iz hrane bogate željezom!

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Suncokreti na oblacima

Uvijek mi bude zanimljivo kako se po tim ženskim kavama često uzme jedna od neprisutnih prijateljica u usta.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version