Ljepota

Kosa u trudnoći – blagoslov ili prokletstvo?

Od sjajne i bujne kose do ispadanja vlasi…

Tekstura kose mijenja se tijekom cijelog života, a izuzetak nije niti trudnoća. Bilo da proživljavate pozitivne ili negativne promjene, sljedeći savjeti olakšate će vam naredne mjesece.

Prihvatite svoj novi izgled

Zbog promjene u brzini rasta kosa djeluje deblje, što rezultira ljepšom strukturom, posebice u drugom tromjesečju trudnoće, kada poprimi poseban sjaj. Naime, zbog hormona trudnice gube manje kose nego inače pa se tako ispadanje kose odgađa, a uobičajeni period rasta kose produžuje.

Pripremite se na češće posjete frizerskom salonu

Tijekom 9 blaženih mjeseci mnoge trudnice uočavaju i brži rast kose. Na žalost ova promjena nije trajna već je također povezana s hormonima.

Promjene u teksturi

Neke se žene tijekom trudnoće suočavaju s promjenom boje kose, a nije rijetkost niti da dolazi do jačeg kovrčanja, što može uzrokovati probleme prilikom oblikovanja frizure. U tom slučaju eksperimentirajte s proizvodima za njegu kose, vjerujemo da će upornost uroditi plodom.

Pranje

Ovisno o beauty rutini i genetskim predispozicijama, kosa tijekom trudnoće ima tendenciju postati masnija ili suša. Tako neke žene primjećuju nakupljanje loja uz sam korijen vlasi za što je odgovaran hormon androgena. U svakom slučaju prilikom ovog scenarija, korištenje ispravnog šampona i regeneratora od ključne je važnosti.

A što nakon poroda?

Nakon poroda, mnogo kose prestaje rasti i ulazi u fazu mirovanja u kojoj ostaje dva do tri mjeseca. Kada ciklus kose ponovo krene, ona se vraća u fazu rasta, a stare dlake odjednom otpadnu. Postporođajni gubitak kose traje oko dva mjeseca, nakon čega slijedi ponovni rast i vraćanje u normalu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version