Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
vježbanje u trudnoći
vježbanje u trudnoći

Ljepota

Kosa u trudnoći – blagoslov ili prokletstvo?

Od sjajne i bujne kose do ispadanja vlasi…

Tekstura kose mijenja se tijekom cijelog života, a izuzetak nije niti trudnoća. Bilo da proživljavate pozitivne ili negativne promjene, sljedeći savjeti olakšate će vam naredne mjesece.

Prihvatite svoj novi izgled

Zbog promjene u brzini rasta kosa djeluje deblje, što rezultira ljepšom strukturom, posebice u drugom tromjesečju trudnoće, kada poprimi poseban sjaj. Naime, zbog hormona trudnice gube manje kose nego inače pa se tako ispadanje kose odgađa, a uobičajeni period rasta kose produžuje.

Pripremite se na češće posjete frizerskom salonu

Tijekom 9 blaženih mjeseci mnoge trudnice uočavaju i brži rast kose. Na žalost ova promjena nije trajna već je također povezana s hormonima.

trudnica tekstPromjene u teksturi

Neke se žene tijekom trudnoće suočavaju s promjenom boje kose, a nije rijetkost niti da dolazi do jačeg kovrčanja, što može uzrokovati probleme prilikom oblikovanja frizure. U tom slučaju eksperimentirajte s proizvodima za njegu kose, vjerujemo da će upornost uroditi plodom.

Pranje

Ovisno o beauty rutini i genetskim predispozicijama, kosa tijekom trudnoće ima tendenciju postati masnija ili suša. Tako neke žene primjećuju nakupljanje loja uz sam korijen vlasi za što je odgovaran hormon androgena. U svakom slučaju prilikom ovog scenarija, korištenje ispravnog šampona i regeneratora od ključne je važnosti.

A što nakon poroda?

Nakon poroda, mnogo kose prestaje rasti i ulazi u fazu mirovanja u kojoj ostaje dva do tri mjeseca. Kada ciklus kose ponovo krene, ona se vraća u fazu rasta, a stare dlake odjednom otpadnu. Postporođajni gubitak kose traje oko dva mjeseca, nakon čega slijedi ponovni rast i vraćanje u normalu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.