Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
vježbanje u trudnoći
vježbanje u trudnoći

Ljepota

Kosa u trudnoći – blagoslov ili prokletstvo?

Od sjajne i bujne kose do ispadanja vlasi…

Tekstura kose mijenja se tijekom cijelog života, a izuzetak nije niti trudnoća. Bilo da proživljavate pozitivne ili negativne promjene, sljedeći savjeti olakšate će vam naredne mjesece.

Prihvatite svoj novi izgled

Zbog promjene u brzini rasta kosa djeluje deblje, što rezultira ljepšom strukturom, posebice u drugom tromjesečju trudnoće, kada poprimi poseban sjaj. Naime, zbog hormona trudnice gube manje kose nego inače pa se tako ispadanje kose odgađa, a uobičajeni period rasta kose produžuje.

Pripremite se na češće posjete frizerskom salonu

Tijekom 9 blaženih mjeseci mnoge trudnice uočavaju i brži rast kose. Na žalost ova promjena nije trajna već je također povezana s hormonima.

trudnica tekstPromjene u teksturi

Neke se žene tijekom trudnoće suočavaju s promjenom boje kose, a nije rijetkost niti da dolazi do jačeg kovrčanja, što može uzrokovati probleme prilikom oblikovanja frizure. U tom slučaju eksperimentirajte s proizvodima za njegu kose, vjerujemo da će upornost uroditi plodom.

Pranje

Ovisno o beauty rutini i genetskim predispozicijama, kosa tijekom trudnoće ima tendenciju postati masnija ili suša. Tako neke žene primjećuju nakupljanje loja uz sam korijen vlasi za što je odgovaran hormon androgena. U svakom slučaju prilikom ovog scenarija, korištenje ispravnog šampona i regeneratora od ključne je važnosti.

A što nakon poroda?

Nakon poroda, mnogo kose prestaje rasti i ulazi u fazu mirovanja u kojoj ostaje dva do tri mjeseca. Kada ciklus kose ponovo krene, ona se vraća u fazu rasta, a stare dlake odjednom otpadnu. Postporođajni gubitak kose traje oko dva mjeseca, nakon čega slijedi ponovni rast i vraćanje u normalu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Zahvaljujući profesionalnom kozmetičkom priboru i vi možete imati savršene obrve u svakom trenutku.

Beauty report

Svima nam omiljeni Olival, godinama je prepoznatljiv po svom širokom spektru proizvoda za sunčanje, koji osim što učinkovito štite od UVA i UVB zračenja...

Darivanje

A-DERMA nudi rješenja za različite tipove fragilnosti kože (patološka i nepatološka stanja) za cijelu obitelj.

Savjeti i preporuke

Bilo da ste sretnica koja nema problema s kožom ili muku mučite s brojnim nesavršenostima, miteserima, aknama ili crvenilom kože – obavezno je slijediti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.