Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Kako znati jesi li kupila lažni parfem?

Danas tržište obiluje lažnim parfemima, a niska cijena je jedan od glavnih činjenica da je vaš omiljeni miris lažnjak.

Gotovo niti jedna žena ne može odoljeti dobrom parfemu. No, dobar parfem je vrlo često i skupi parfem. Vjerujemo kako ste se mnogo puta našle u situaciji da na brojnim web shopovima ili na društvenim mrežama nađete baš svoj najdraži parfem, ali po izrazito niskoj cijeni. Poveselile ste se i već pripremile novčanik, ali zastanite.

Danas tržište obiluje lažnim parfemima, a niska cijena je jedan od glavnih činjenica da je vaš omiljeni miris lažnjak. Nerijetko oni mogu naštetiti vašoj koži i zdravlju, izazvati alergije, stoga je bitno da naučite razlikovati originalni od lažnog parfema.

Pakiranje

Originalni parfem dolazi u prvenstveno celofanu koji je veoma čvrst i precizno zalijepljen sa svake strane te ne možete vidjeti ljepilo, neravni rub ili slojevitost. U celofanu se nalazi kutija, vrlo čvrsta i savršeno simetrična kutija. Unutar nje je konstrukcija od bijelog kartona koja učvršćuje parfem u kutiji kako se ne bi pomaknuo niti milimetar.

Serijski broj

Proizvod ima svoj jedinstveni, barkod koji se nalaze u slučaju parfema na donjoj strani kurije parfema, a isti broj se mora nalaziti i na bočici parfema – otisnut, ne zalijepljen.

Miris i bočica

Miris je definitivno nešto na što moraš obratiti pažnju. Ako dobro pomirišeš, osjetit ćeš razliku u notama, a lažni parfem neće se niti osjetiti dugo na tvojoj koži naspram originala. Također, važna je i boja – originalni parfemi svjetlije su boje od lažnih. Ako imaš dobro oko, pogledaj bočicu koja mora biti savršeno glatka, meka na dodir, bez asimetrije ili vidljivog spoja stakla.

Reakcije na parfem

Lažni parfemi najčešće izazivaju glavobolje i migrene, a potom probleme sa sinusima, svrbež, nelagodan osjećaj na koži poput pečenja.

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.