Obitelj

Krivi razlozi za majčinstvo

Ukoliko se prepoznajete – još niste spremni za ulogu majke.
Majčinstvo je doživotna i najodgovornija životna uloga. Upravo iz tih razloga je važno da odluka o roditeljstvu bude zrela i svjesna.

1. "Stisle" godine

Približava mi se trideseta godina ili još gore, već sam nekoliko godina premašila taj čarobni broj, a još nisam postala majka! Već me i moja inače tolerantna majka ispituje mislim li ja ikad ispuniti tu svetu dužnost. A "onaj pravi" nije ni na vidiku, u trenutačnoj vezi samo se malo tješim čekajući njega, a možda se i moj aktualni ipak promijeni i postane "onaj pravi". Jer – moram roditi! Možda dijete smekša postojećeg i unese sklad u našu vezu ili brak?

2. Pritisak okoline


Rano smo se vjenčali, i zato smo odlučili nekoliko godina uživati u slobodi, bez djece i obveza. Ali okolina nam ne da mira, već nakon godinu dana braka svi nas pitaju kada će prinova te osjećamo stalan pritisak, a već pomalo i krivnju što se još nismo odlučili na dijete.

3. Kompenziranje životnih neuspjeha

Što uopće imam od života – u karijeri nisam uspjela kako sam zamislila, u vezi ili u braku sam usamljena. Ionako mi se ništa nije ispunilo kako sam očekivala, što mi još preostaje? Možda dijete ispuni moju prazninu i da neki novi smisao mom, ionako neuspjelom životu.

4. Vrhunac uspjeha

Uspješna sam poslovna žena, dostigla sam ono što mnogi sanjaju u karijeri. Puno putujem, svi me cijene, a i zavide mi, u mome mozaiku još samo nedostaje dijete. Morat ću dobro procijeniti kada ću ostati trudna da mi taj period trudnoće i izostanak ne bi negativno utjecali na daljnju karijeru.

5. Osjećaj krivnje

Žena sam, ali jednostavno osjećam da majčinstvo nije moj put u životu. Sramim se to ikome priznati, osjećam se zbog toga gotovo kao… čudovište.

Stoga, drage dame – ako ste se pronašle u nekom od primjera znajte kako još uvijek niste spremne za najodgovorniju životnu ulogu!



Ordinacija.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Dobar posao

Novost koju uvodimo u vaš život je da se sukobe može uspješno riješiti, bez da je jedna strana gubitnička, a druga pobjednička.

Zanimljivosti

Majčin dan se bliži, a ako netko zaslužuje poseban tretman na barem 24 sata, to su mame.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version