Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Krivi razlozi za majčinstvo

Ukoliko se prepoznajete – još niste spremni za ulogu majke.

Majčinstvo je doživotna i najodgovornija životna uloga. Upravo iz tih razloga je važno da odluka o roditeljstvu bude zrela i svjesna.

1. "Stisle" godine

Približava mi se trideseta godina ili još gore, već sam nekoliko godina premašila taj čarobni broj, a još nisam postala majka! Već me i moja inače tolerantna majka ispituje mislim li ja ikad ispuniti tu svetu dužnost. A "onaj pravi" nije ni na vidiku, u trenutačnoj vezi samo se malo tješim čekajući njega, a možda se i moj aktualni ipak promijeni i postane "onaj pravi". Jer – moram roditi! Možda dijete smekša postojećeg i unese sklad u našu vezu ili brak?

2. Pritisak okoline


Rano smo se vjenčali, i zato smo odlučili nekoliko godina uživati u slobodi, bez djece i obveza. Ali okolina nam ne da mira, već nakon godinu dana braka svi nas pitaju kada će prinova te osjećamo stalan pritisak, a već pomalo i krivnju što se još nismo odlučili na dijete.

3. Kompenziranje životnih neuspjeha

Što uopće imam od života – u karijeri nisam uspjela kako sam zamislila, u vezi ili u braku sam usamljena. Ionako mi se ništa nije ispunilo kako sam očekivala, što mi još preostaje? Možda dijete ispuni moju prazninu i da neki novi smisao mom, ionako neuspjelom životu.

4. Vrhunac uspjeha

Uspješna sam poslovna žena, dostigla sam ono što mnogi sanjaju u karijeri. Puno putujem, svi me cijene, a i zavide mi, u mome mozaiku još samo nedostaje dijete. Morat ću dobro procijeniti kada ću ostati trudna da mi taj period trudnoće i izostanak ne bi negativno utjecali na daljnju karijeru.

5. Osjećaj krivnje

Žena sam, ali jednostavno osjećam da majčinstvo nije moj put u životu. Sramim se to ikome priznati, osjećam se zbog toga gotovo kao… čudovište.

Stoga, drage dame – ako ste se pronašle u nekom od primjera znajte kako još uvijek niste spremne za najodgovorniju životnu ulogu!Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Baby Lavandon cipelice ručno su rađene od prirodnih materijala vrhunske kvalitete kao što su pamuk, koža i nebuk.

Drama Queen

Vidi li se u mijenjaju pelena, u neprospavanim noćima? Vidi li se u vezanju repića ili slaganju Lego kockica?

Top menadžerica

Prva konferencija u regiji koja promovira ženske vještine vodstva, The Art of Feminine Leadership, u svom četvrtom izdanju, okupit će vodeće međunarodne i domaće...

Savjeti stručnjaka

GravidonA je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.