Život u dvoje

Laganjem do prvog spoja

Koje su laži najčešće kada je u pitanju dogovor za spoj.

Rezultati jednog zanimljivog istraživanja pozabavili su se problematikom laganja na društvenim mrežama. Male laži koje svakodnevno izgovaramo isto tako bilo svjesno ili nesvjesno koristimo svaki put i kada se ulogiravamo na neku od društvenih mreža. Pitanje je samo u kojoj mjeri pretjerujemo, tj. iskrivljavamo istinu.

Činjenica stoji da svi pokušavamo izvući maksimalno iz sebe i prikazati se drugima u najboljem mogućem svjetlu, pa nemalo puta malo preoblikujemo ono što je istina. Po statistikama su dakle sljedeće laži najčešće:

Visina

Dokazalo se da i muškarci i žene na svojim internetskim profilima češće upisuju da su viši nego što uistinu jesu. U prosjeku si daju čak 5 centimetara više. Do tog podatka se došlo tako što je prvotno bilo provjeravano da li je istina da se viši ljudi češće seksaju, što se pokazalo točnim. I onda vam se dogodi da na slijepom spoju čekate muškarca svoje visine, a ono netko niži od vas. Zašto!?

Zarada

Što je osoba starija, tj. ima više godina, to je više vjerojatno da će lagati o svojoj zaradi, tj. visini plaće. Proporcionalno godinama raste i plaća koju korisnik svaki mjesec dobiva. Jer ako dečko koji je mlad, recimo oko 23 godine, ne zarađuje previše novaca, to je u redu, ali ako netko tko je stariji od njega ostaje na istoj toj visini plaće, tada je kod suprotnog spola manje zanimljiv.

Fotografija

Zasigurno ste se i sami našli u situaciji da osoba s kojom se dopisujete na nekoj od mreža, koju ni prijateljici niste priznale, traži od vas da joj pošaljete fotografiju novijeg datuma, a vi ste bez imalo grižnje savjesti poslali onu na kojoj ste najljepše ispali. Većina to radi sa slikama koje su starije od godinu dana pa i više.

O filterima uopće nećemo danas!

Sve navedeno su načini na koje se svakodnevno, dok ne možemo s drugom stranom uživo voditi razgovor, pokušavamo prikazati u što boljem svjetlu i što privlačniji onima koji nas interesiraju. Koliko ustvari griješimo dok s tim stvarima nismo iskreni jest moguće saznati tek nakon upoznavanja s drugom stranom i njihove reakcije na viđeno.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Bilo da se želite baviti fotografiranjem proizvoda ili imate proizvode koje morate fotografirati za svoj biznis postoji lista stvari na koje trebamo pripaziti kada...

Duh i tijelo

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Život u dvoje

Prirodno je ne željeti priznati da bi se i nama to moglo dogoditi, pa često možemo zanemariti znakove.

Drama Queen

Iako je društveno neprihvatljiva i dovodi sve sudionike u neku neugodnu, pa ponekad i opasnu situaciju, laž nećemo tako lako iskorijeniti.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version