Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Laganjem do prvog spoja

Koje su laži najčešće kada je u pitanju dogovor za spoj.

Rezultati jednog zanimljivog istraživanja pozabavili su se problematikom laganja na društvenim mrežama. Male laži koje svakodnevno izgovaramo isto tako bilo svjesno ili nesvjesno koristimo svaki put i kada se ulogiravamo na neku od društvenih mreža. Pitanje je samo u kojoj mjeri pretjerujemo, tj. iskrivljavamo istinu.

Činjenica stoji da svi pokušavamo izvući maksimalno iz sebe i prikazati se drugima u najboljem mogućem svjetlu, pa nemalo puta malo preoblikujemo ono što je istina. Po statistikama su dakle sljedeće laži najčešće:

Visina

Dokazalo se da i muškarci i žene na svojim internetskim profilima češće upisuju da su viši nego što uistinu jesu. U prosjeku si daju čak 5 centimetara više. Do tog podatka se došlo tako što je prvotno bilo provjeravano da li je istina da se viši ljudi češće seksaju, što se pokazalo točnim. I onda vam se dogodi da na slijepom spoju čekate muškarca svoje visine, a ono netko niži od vas. Zašto!?

Zarada

Što je osoba starija, tj. ima više godina, to je više vjerojatno da će lagati o svojoj zaradi, tj. visini plaće. Proporcionalno godinama raste i plaća koju korisnik svaki mjesec dobiva. Jer ako dečko koji je mlad, recimo oko 23 godine, ne zarađuje previše novaca, to je u redu, ali ako netko tko je stariji od njega ostaje na istoj toj visini plaće, tada je kod suprotnog spola manje zanimljiv.

Fotografija

Zasigurno ste se i sami našli u situaciji da osoba s kojom se dopisujete na nekoj od mreža, koju ni prijateljici niste priznale, traži od vas da joj pošaljete fotografiju novijeg datuma, a vi ste bez imalo grižnje savjesti poslali onu na kojoj ste najljepše ispali. Većina to radi sa slikama koje su starije od godinu dana pa i više.

O filterima uopće nećemo danas!

Sve navedeno su načini na koje se svakodnevno, dok ne možemo s drugom stranom uživo voditi razgovor, pokušavamo prikazati u što boljem svjetlu i što privlačniji onima koji nas interesiraju. Koliko ustvari griješimo dok s tim stvarima nismo iskreni jest moguće saznati tek nakon upoznavanja s drugom stranom i njihove reakcije na viđeno.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Život u dvoje

Prirodno je ne željeti priznati da bi se i nama to moglo dogoditi, pa često možemo zanemariti znakove.

Drama Queen

Iako je društveno neprihvatljiva i dovodi sve sudionike u neku neugodnu, pa ponekad i opasnu situaciju, laž nećemo tako lako iskorijeniti.

Zanimljivosti

Sudionici će se natjecati za impresivne nagrade koje će osigurati National Geographic.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.