Mihaela Devescovi prije osam godina odlučila je promijeniti svoju prehranu. Jednostavno je željela više pažnje posvetiti zdravim namirnicama, istraživala je i naišla na sirovojelstvo ili „raw food“. Pročitala je prvu knjigu na tu temu koja ju je oduševila, kao i studiju o prednostima sirove prehrane. Posebno su joj se svidjeli konkretni argumenti koji su govorili o vrlo visokoj hranjivoj vrijednosti sirovih namirnica i organski uzgojenog voća i povrća. Počela je spravljati razne ukusne salate i Smoothieje koje je zavoljela i njezina obitelj, a s vremenom je svoj hobi pretvorila u ozbiljan posao.
Mihaela je već nekoliko godina vlasnica i urednica portala www.sirovahrana.hr na kojoj čitatelji mogu pronaći puno savjeta i prijaviti se na Mihaeline radionice spravljanja ukusnih sirovih obroka.Vrlo često gostuje diljem Hrvatske gdje održava radionice, a njezini se slatkiši mogu pronaći u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i mnogim drugim gradovima i to u trgovinama zdrave hrane, no i kao redovita ponuda slastičarnica i kafića.
Do sada je izdala dvije knjige: Sirova hrana i Slatke strasti u kojima se nalaze njezini autorski recepti i jako ju veseli sve veći interes za sirovu hranu i osviještenost ljudi o zdravoj prehrani.
Danas vam donosimo recept iz knjige: „Slatke strasti“:
Ružičasta torta
Tijesto:
2 šalice badema
4 žlice sirupa od agave
Krema:
2 šalice indijskih oraščića
½ šalice vode
4 žlice sirupa od agave
1 žlica soka od limuna ili limete
½ šalice soka od cikle
½ šalice kokosova maslaca
Za tijesto miksajte bademe dok ne dobijete brašno te dodajte sirup od agave. Zajedno miksajte dok se smjesa ne poveže. Smjesu rasporedite po kalupu i ravnomjerno pritisnite.
Za nadjev miksajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Prelijte preko tijesta, ukrasite i ostavite 3 sata u zamrzivaču.
Čokoladne praline, kuglice od kokosa i lješnjaka, čokolade te čokoladni namaz hrvatskog brenda Raw Sweets by Mihaela od veljače 2018. godine dostupni su u...
Radionica na kojoj su se spravljali aromatični čokoladni napitak te čokoladne kuglice, uz dodatak eteričnih ulja, svojim je mirisima i okusima oduševila Zagrepčane.
Autorica hit-kuharice “Sirova hrana” Mihaela Devescovi predstavlja najnovije recepte za najslađi dio obroka – desert. Recepti slastica koje ćete pronaći u ovoj najnovijoj kuharici...
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.