Mihaela Devescovi prije osam godina odlučila je promijeniti svoju prehranu. Jednostavno je željela više pažnje posvetiti zdravim namirnicama, istraživala je i naišla na sirovojelstvo ili „raw food“. Pročitala je prvu knjigu na tu temu koja ju je oduševila, kao i studiju o prednostima sirove prehrane. Posebno su joj se svidjeli konkretni argumenti koji su govorili o vrlo visokoj hranjivoj vrijednosti sirovih namirnica i organski uzgojenog voća i povrća. Počela je spravljati razne ukusne salate i Smoothieje koje je zavoljela i njezina obitelj, a s vremenom je svoj hobi pretvorila u ozbiljan posao.
Mihaela je već nekoliko godina vlasnica i urednica portala www.sirovahrana.hr na kojoj čitatelji mogu pronaći puno savjeta i prijaviti se na Mihaeline radionice spravljanja ukusnih sirovih obroka.Vrlo često gostuje diljem Hrvatske gdje održava radionice, a njezini se slatkiši mogu pronaći u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i mnogim drugim gradovima i to u trgovinama zdrave hrane, no i kao redovita ponuda slastičarnica i kafića.
Do sada je izdala dvije knjige: Sirova hrana i Slatke strasti u kojima se nalaze njezini autorski recepti i jako ju veseli sve veći interes za sirovu hranu i osviještenost ljudi o zdravoj prehrani.
Danas vam donosimo recept iz knjige: „Slatke strasti“:
Ružičasta torta
Tijesto:
- 2 šalice badema
- 4 žlice sirupa od agave
Krema:
- 2 šalice indijskih oraščića
- ½ šalice vode
- 4 žlice sirupa od agave
- 1 žlica soka od limuna ili limete
- ½ šalice soka od cikle
- ½ šalice kokosova maslaca
Za tijesto miksajte bademe dok ne dobijete brašno te dodajte sirup od agave. Zajedno miksajte dok se smjesa ne poveže. Smjesu rasporedite po kalupu i ravnomjerno pritisnite.
Za nadjev miksajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Prelijte preko tijesta, ukrasite i ostavite 3 sata u zamrzivaču.