Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Mihaelina Ružičasta torta

Danas vam donosimo recept iz knjige Mihaele Devescovi „Slatke strasti“: Ružičasta torta.

Mihaela Devescovi prije osam godina odlučila je promijeniti svoju prehranu. Jednostavno je željela više pažnje posvetiti zdravim namirnicama, istraživala je i naišla na sirovojelstvo ili „raw food“. Pročitala je prvu knjigu na tu temu koja ju je oduševila, kao i studiju o prednostima sirove prehrane. Posebno su joj se svidjeli konkretni argumenti koji su govorili o vrlo visokoj hranjivoj vrijednosti sirovih namirnica i organski uzgojenog voća i povrća. Počela je spravljati razne ukusne salate i Smoothieje koje je zavoljela i njezina obitelj, a s vremenom je svoj hobi pretvorila u ozbiljan posao.

mihaela s novom knjigom

Mihaela je već nekoliko godina vlasnica i urednica portala www.sirovahrana.hr na kojoj čitatelji mogu pronaći puno savjeta i prijaviti se na Mihaeline radionice spravljanja ukusnih sirovih obroka.Vrlo često gostuje diljem Hrvatske gdje održava radionice, a njezini se slatkiši mogu pronaći u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i mnogim drugim gradovima i to u trgovinama zdrave hrane, no i kao redovita ponuda slastičarnica i kafića.

Do sada je izdala dvije knjige: Sirova hrana i Slatke strasti u kojima se nalaze njezini autorski recepti i jako ju veseli sve veći interes za sirovu hranu i osviještenost ljudi o zdravoj prehrani.

Danas vam donosimo recept iz knjige: „Slatke strasti“:

Ružičasta torta

Tijesto:

  • 2 šalice badema
  • 4 žlice sirupa od agave

Krema:

  • 2 šalice indijskih oraščića
  • ½ šalice vode
  • 4 žlice sirupa od agave
  • 1 žlica soka od limuna ili limete
  • ½ šalice soka od cikle
  • ½ šalice kokosova maslaca

Za tijesto miksajte bademe dok ne dobijete brašno te dodajte sirup od agave. Zajedno miksajte dok se smjesa ne poveže. Smjesu rasporedite po kalupu i ravnomjerno pritisnite.

Za nadjev miksajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Prelijte preko tijesta, ukrasite i ostavite 3 sata u zamrzivaču.

Ružičasta torta

Ne propustite

Predstavljamo

Čokoladne praline, kuglice od kokosa i lješnjaka, čokolade te čokoladni namaz hrvatskog brenda Raw Sweets by Mihaela od veljače 2018. godine dostupni su u...

Gastronomija

Radionica na kojoj su se spravljali aromatični čokoladni napitak te čokoladne kuglice, uz dodatak eteričnih ulja, svojim je mirisima i okusima oduševila Zagrepčane.

Gastronomija

Naučite kako pripremiti zdrave i ukusne delicije poput ovih sirovih juha!

Gastronomija

Autorica hit-kuharice “Sirova hrana” Mihaela Devescovi predstavlja najnovije recepte za najslađi dio obroka – desert. Recepti slastica koje ćete pronaći u ovoj najnovijoj kuharici...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.