Horoskop

Mirotvorac

Pred mojom zgradom izbio je rat. Građevinski.
Bejrut nije ništa prema mom kvartu. Od ranoga jutra pod mojim židovskim prozorom danima nemilosrdno divljaju razni teroristi i talibani, naoružani teškim pneumatskim čekićima, bušilicama i sličnim niskoletećim muklorazarajućim alatom. Već u sedam sati spavanje postane nemoguća misija. A bolje nije ni popodne, kada nagrnu domaći izdajnici i petokolonaši, koji ih dotad nisu mogli nadglasati pa su čekali da se smire. I da ja dođem kući, na zasluženi počinak poslije mučnih terapija na Šalati. Pizde proarapske!

Neki dan skoro sam pao preko grabe, preskačući letve, ciglu i komade betona pred ulazom. Malo je falilo da se, nesiguran i bolna koljena, razlijepim ko kumica na poledici. Prije godinu i pol ozlijedio sam menisk, i još me boli. Ustvari, boli me neprestano. Koga briga, u ratu nikoga ne zanimaju kolateralne žrtve. Barem mi se nitko nije smijao. Po tome sam zaključio da je moja akrobatska pirueta bila za čistu desetku, dovoljna da u neprijateljskim redovima istodobno izazove i sućut i strahopoštovanje. Ali nedovoljna za pomoć da spokojno otpočinem. Takva ocjena vjerojatno ne postoji.

Razmišljam o tome koliko je bodova dovoljno za opći štrajk. Ma može i malo primirje, sasvim kratkotrajni prekid vatre, da izvidam rane i odmorim živce. Nudim petsto, u eurima, za glavu šefa gradilišta. Nije malo, ali za mir se treba i potruditi. Uostalom, osim tišine možda dobijem i Nobelovu nagradu. Sudeći po tome tko ju je sve primio, bio bih sasvim prikladan kandidat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Drama Queen

Nije mi privlačan. Ne pišem zato. On je mirisan. Oko njega ide neki val divnog parfema. Zatvorim oči i udišem.

Duh i tijelo

Ono o čemu sam oduvijek željela pisati je samopouzdanje koje si svi tako silno želimo.

Drama Queen

Vjerujem da će mi i dijeta pasti na pamet. Već mi jedan patuljak šalje linkove na sve i svašta bez ugljikohidrata.

Drama Queen

Kad se trudiš treptati okicama, glumiti nemoć, biti slabašna, ali jednostavno ne ide.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version