Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Mirotvorac

Pred mojom zgradom izbio je rat. Građevinski.

Bejrut nije ništa prema mom kvartu. Od ranoga jutra pod mojim židovskim prozorom danima nemilosrdno divljaju razni teroristi i talibani, naoružani teškim pneumatskim čekićima, bušilicama i sličnim niskoletećim muklorazarajućim alatom. Već u sedam sati spavanje postane nemoguća misija. A bolje nije ni popodne, kada nagrnu domaći izdajnici i petokolonaši, koji ih dotad nisu mogli nadglasati pa su čekali da se smire. I da ja dođem kući, na zasluženi počinak poslije mučnih terapija na Šalati. Pizde proarapske!

Neki dan skoro sam pao preko grabe, preskačući letve, ciglu i komade betona pred ulazom. Malo je falilo da se, nesiguran i bolna koljena, razlijepim ko kumica na poledici. Prije godinu i pol ozlijedio sam menisk, i još me boli. Ustvari, boli me neprestano. Koga briga, u ratu nikoga ne zanimaju kolateralne žrtve. Barem mi se nitko nije smijao. Po tome sam zaključio da je moja akrobatska pirueta bila za čistu desetku, dovoljna da u neprijateljskim redovima istodobno izazove i sućut i strahopoštovanje. Ali nedovoljna za pomoć da spokojno otpočinem. Takva ocjena vjerojatno ne postoji.

Razmišljam o tome koliko je bodova dovoljno za opći štrajk. Ma može i malo primirje, sasvim kratkotrajni prekid vatre, da izvidam rane i odmorim živce. Nudim petsto, u eurima, za glavu šefa gradilišta. Nije malo, ali za mir se treba i potruditi. Uostalom, osim tišine možda dobijem i Nobelovu nagradu. Sudeći po tome tko ju je sve primio, bio bih sasvim prikladan kandidat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Nije mi privlačan. Ne pišem zato. On je mirisan. Oko njega ide neki val divnog parfema. Zatvorim oči i udišem.

Duh i tijelo

Ono o čemu sam oduvijek željela pisati je samopouzdanje koje si svi tako silno želimo.

Drama Queen

Vjerujem da će mi i dijeta pasti na pamet. Već mi jedan patuljak šalje linkove na sve i svašta bez ugljikohidrata.

Drama Queen

Kad se trudiš treptati okicama, glumiti nemoć, biti slabašna, ali jednostavno ne ide.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.