Fashion report

Modno osvježenje zvano Clash of 9

Jesensko-zimska kolekcija devetoro mladih dizajnera predstavlja kreativan sukob ideja.
Tijekom proljeća imali smo prilike upoznati vas s perspektivnim modnim kolektivom pod nazivom Clash of 9, koji se na proljetnom Dove Fashion.hr-u, u sklopu platforme Lift by Perwoll, predstavili inovativnim i fantastično edgy kreacijama koje su nas iskreno oduševile.

Riječ je o projektu koji okuplja 9 mladih dizajnera s različitim područjima djelovanja. Clash of 9 svoj modni izričaj bazira na procesu dekonstrukcije i reorganizacije u višeslojni kontrastni eksperiment. Odnos vizualnih rješenja i novonastalih formi je materijalni oblik komunikacije između autora i rezultat kako promišljanja o funkcionalnom aspektu kolekcije, tako i slučajnog, intuitivnog osjećaja.



Tekstilni i modni dizajneri, neki od njih i budući kostimografi odlučili su, sa svojih 9 različitih stilova koji se preklapaju i 90 prstiju na 18 ruku, izgraditi novi proizvod – Clash product, koji je satkan od osjećaja, promišljanja i iskustva devet individua.



Međusobnim oslovljavanjem prvenstveno rednim brojevima, a ne imenima i prezimenima, interes se preusmjerava na slobodu njihovog kreativnog djelovanja i važnost kolektivnog zaokruživanja u cjelinu. 



Slobodnim komuniciranjem ideja koje su usko vezane uz povijest ali i trenutna zbivanja u umjetnosti i dizajnu Clash of 9 suvremeno razmišlja. 



Svoju prvu kolekciju za sezonu jesen/zima 2012/13 prikazali su na platformi Lift by Perwoll na posljednjem Dove Fashion.hr-u a mi vam je predstavljamo i atraktivnom kampanjom kojom su se mladi dizajneri željeli osvrnuti na današnja zbivanja, točnije – na neizvjesnost vremena u kojem živimo.



Spojili su različite priče u jednu te postigli efekt nadrealnosti koji je sveprisutan, kako u našim snovima tako i u našem djelovanju. Heroine poput Snjeguljice, Dalijeve muze, Bogorodice i vile, smještene su u priču koja na prvi pogled nema smisla, ali predstavlja sukob ideja koji je ujedno i misao vodilja našeg kolektiva a služi nam za daljnje kreativno stvaranje.



CO9 čine – 1/9 – Iva Pirjevac, 2/9 – Nikola Barbir, 3/9 – Mirela Noršić, 4/9 – Adela Kliškić, 5/9 – Jasmina Bolanča, 6/9 – Ana Fucijaš, 7/9 – Mariija Koštić, 8/9 – Dalibor Ujlaki i 9/9 – Katarina Pohl.



" alt="">

CLASH OF 9 from Dragan Đokić on Vimeo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version