Ovo je još jedan u nizu od onih aromatičnih božićnih kolačića čiji miris se ovih dana širi našim kućama. Osim što divno miriše dok se peku, oduševiti će vas sigurno i njegov posebno dekorativan izgled na božićnom tanjuru slastica.
Sastojci :
300 g brašna (pola oštro, pola meko)
1 mala žličica praška za pecivo
120 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
prstohvat soli
150 g maslaca
1 žumance
1 velika žlica kakaa za kolače
2 žlice mlijeka
Postupak :
Brašno prosijte, pa ga pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom u prahu, vanilin šećerom i malo soli. Umiješajte na listiće narezani maslac, zatim i žumance. Tijesto dobro izradite, pa u polovicu dodajte kakao za kolače. Oba tijesta pokrijte krpom i ostavite kroz dva sata u hladnjaku.
Oba tijesta razvaljajte u pravokutnike debljine 1 cm. Slijepite mlijekom jednu tamnu i jednu svijetlu traku, ponovno ih premažite mlijekom, pa na njih zalijepite druge dvije trake, tako da je tamna na svijetloj i obratno. Sve dobro pritisnite, umotajte u prozirnu foliju i ostavite dobiveni blok 15-tak minuta u zamrzivaču.
Pećnicu zagrijte na 175 C. Od ohlađenog tijesta, izrežite ploškice debljine 2 mm, slažite ih na papir za pečenje u limu od pećnice, jedan do drugog i pecite cca 8 minuta.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login