Ovo je još jedan u nizu od onih aromatičnih božićnih kolačića čiji miris se ovih dana širi našim kućama. Osim što divno miriše dok se peku, oduševiti će vas sigurno i njegov posebno dekorativan izgled na božićnom tanjuru slastica.
Sastojci :
Postupak :
Just Good Food
Sastojci :
- 300 g brašna (pola oštro, pola meko)
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 150 g maslaca
- 1 žumance
- 1 velika žlica kakaa za kolače
- 2 žlice mlijeka
Postupak :
- Brašno prosijte, pa ga pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom u prahu, vanilin šećerom i malo soli. Umiješajte na listiće narezani maslac, zatim i žumance. Tijesto dobro izradite, pa u polovicu dodajte kakao za kolače. Oba tijesta pokrijte krpom i ostavite kroz dva sata u hladnjaku.
- Oba tijesta razvaljajte u pravokutnike debljine 1 cm. Slijepite mlijekom jednu tamnu i jednu svijetlu traku, ponovno ih premažite mlijekom, pa na njih zalijepite druge dvije trake, tako da je tamna na svijetloj i obratno. Sve dobro pritisnite, umotajte u prozirnu foliju i ostavite dobiveni blok 15-tak minuta u zamrzivaču.
- Pećnicu zagrijte na 175 C. Od ohlađenog tijesta, izrežite ploškice debljine 2 mm, slažite ih na papir za pečenje u limu od pećnice, jedan do drugog i pecite cca 8 minuta.
Just Good Food
In this article:brašno, kakao, maslac, mlijeko, mramorne pločice, nada duhović, recept
Written By
admin
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login