Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Mramorne pločice

Neodoljiv kolačić kao stvoren je za blagdanski stol.

Ovo je još jedan u nizu od onih aromatičnih božićnih kolačića čiji miris se ovih dana širi našim kućama. Osim što divno miriše dok se peku, oduševiti će vas sigurno i njegov posebno dekorativan izgled na božićnom tanjuru slastica.



Sastojci :
  • 300 g brašna (pola oštro, pola meko)
  • 1 mala žličica praška za pecivo
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 150 g maslaca
  • 1 žumance
  • 1 velika žlica kakaa za kolače
  • 2 žlice mlijeka


Postupak :
  1. Brašno prosijte, pa ga pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom u prahu, vanilin šećerom i malo soli. Umiješajte na listiće narezani maslac, zatim i žumance. Tijesto dobro izradite, pa u polovicu dodajte kakao za kolače. Oba tijesta pokrijte krpom i ostavite kroz dva sata u hladnjaku.
  2. Oba tijesta razvaljajte u pravokutnike debljine 1 cm. Slijepite mlijekom jednu tamnu i jednu svijetlu traku, ponovno ih premažite mlijekom, pa na njih zalijepite druge dvije trake, tako da je tamna na svijetloj i obratno. Sve dobro pritisnite, umotajte u prozirnu foliju i ostavite dobiveni blok 15-tak minuta u zamrzivaču.
  3. Pećnicu zagrijte na 175 C. Od ohlađenog tijesta, izrežite ploškice debljine 2 mm, slažite ih na papir za pečenje u limu od pećnice, jedan do drugog i pecite cca 8 minuta.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.