Dobar jutarnji kruh je zapravo odličan kruh, napravljen uglavnom od sjemenki poput lana i suncokreta, s bademima i jajima (pa ga možemo prozvati i kolačem), bez brašna i bez imalo kvasca.
Posebno je dobar u kombinaciji s nekim slatkim namazima, poput ovog na fotografijama ili uz Nutellu, s maslacem ili medom, uz čaj ili mlijeko, svejedno, ili čak samostalan kao grickalica.
Privlačit će vas za još, svejedno u bilo koje doba dana.
Potrebno:
100 g maslaca (ili 50 g maslaca i 50 g kokosovog ulja)
0,5 jušne žlice praška od psyllium sjemenki (ili 2-3 žlice zobenih mekinja)
1 dl vode
1, 5 dl (100 g) lanenih sjemenki
2 dl (120 g) suncokretovih sjemenki
1,5 dl (55 g) kokosovog brašna
125 g badema, grubo nasjeckanih
4 jaja
1 čajna žličica (ravna) morske soli
malo cimeta
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C. Maslac neka je sobne temperature. Psyllium prašak (ili zobene) pomiješajte s vodom i ostavite da nabubre oko 5 minuta. Usitnite u mikseru ili mlinu bademe, lanene i suncokretove sjemenke.
Pomiješajte sve sastojke mikserom te dodajte još jednu šaku suncokretovih sjemenki. Izlijte tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh (7-8 cm visok i 20 – 25 cm u dijametru).
Stavite kruh da se peče 45 minuta na 170 C.
Ohlađen kruh možete narezati i zamrznuti ili ga možete u komadu čuvati u hladnjaku 7-8 dana.
Priuštite sebi i vašim najmilijima savršene doručke uz svježe pečeni domaći kruh. Obogatite ga omiljenim sastojcima, začinite omiljenim začinima i uživajte u vrhunskim mirisima...
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login