Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Najslađi jutarnji kruh

Recept za mirisna jutra uz domaći kruh.

Dobar jutarnji kruh je zapravo odličan kruh, napravljen uglavnom od sjemenki poput lana i suncokreta, s bademima i jajima (pa ga možemo prozvati i kolačem), bez brašna i bez imalo kvasca. Posebno je dobar u kombinaciji s nekim slatkim namazima, poput ovog na fotografijama ili uz Nutellu, s maslacem ili medom, uz čaj ili mlijeko, svejedno, ili čak samostalan kao grickalica. Privlačit će vas za još, svejedno u bilo koje doba dana. Potrebno:
  • 100 g maslaca (ili 50 g maslaca i 50 g kokosovog ulja)
  • 0,5 jušne žlice praška od psyllium sjemenki (ili 2-3 žlice zobenih mekinja)
  • 1 dl vode
  • 1, 5 dl (100 g) lanenih sjemenki
  • 2 dl (120 g) suncokretovih sjemenki
  • 1,5 dl (55 g) kokosovog brašna
  • 125 g badema, grubo nasjeckanih
  • 4 jaja
  • 1 čajna žličica (ravna) morske soli
  • malo cimeta
Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C. Maslac neka je sobne temperature. Psyllium prašak (ili zobene) pomiješajte s vodom i ostavite da nabubre oko 5 minuta. Usitnite u mikseru ili mlinu bademe, lanene i suncokretove sjemenke.
  2. Pomiješajte sve sastojke mikserom te dodajte još jednu šaku suncokretovih sjemenki. Izlijte tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh (7-8 cm visok i 20 – 25 cm u dijametru).
  3. Stavite kruh da se peče 45 minuta na 170 C.
  4. Ohlađen kruh možete narezati i zamrznuti ili ga možete u komadu čuvati u hladnjaku 7-8 dana.
Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Uz juhe i čušpajze, uz namaz, kao sjajan međuobrok. Tome služe odlični hrskavi kruščići od heljdinog brašna koji su izvedivi i s pirovim brašnom...

Gastronomija

Focaccia se radi s više kvasca što joj dopušta da više naraste i postane prozračnija, kao kruh.

Gastronomija

Kruh od pirovog brašna sa sušenim rajčicama s potpisom poznate food blogerice Marine Obradović (Priče jedne kuhače)  i Karla pirovo brašno Žitoproizvoda iz Karlovca...

Gastronomija

Bacite se u izradu svog keto kruha i uživajte bez grižnje savjesti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.