Fashion report

Pletivo u modi

Talijanski brand povodom 40. obljetnice rada izlaže svoja poznata pletiva.
Renomirani modni muzej MoMu u belgijskom gradu Antwerpenu odabrao je Benettonova pletiva za jedan od glavnih eksponata izložbe Unravel: Knitwear in Fashion, koja će biti otvorena od 16. ožujka do 14. kolovoza 2011. godine.

Središnji element njihove povijesti, mode, stila i oglašavanja, Benettonova pletenina, bit će prezentirana povodom 40. obljetnice postojanja u instalaciji koja je zamišljena kao miks šarene pletene odjeće i modnih dodataka koji su bili kreirani za Benettonovu prvu modnu reviju u Pompidou Centru.



Uz međunarodno priznate dizajnere poput Vivienne Westwood i Sonie Rykiel, legendarnih Schiapparellijevih i Chanelovih pletiva te avangardnih dizajnera kao što su Sandra Backlunde i Maison Martin Margela, Benetton svjedoči globalnom uspjehu demokratskih, šarenih džempera koji kombiniraju inovacije s tradicijom.



Na izložbi će Benettonov tradicionalni fokus, koji je inače na vuni, bojama i kvaliteti biti osvježen. Posebna se pažnja pridaje i procesu tkanja koje prenosi vitalnost, harmoniju i optimizam vedrih boja koje podižu raspoloženje. Efekt stvoren na taj način projekcija je idealističke vjere u internacionalnost i ideju mode kao dijela umjetnosti.



"Oblici i boje dočaravaju predmoderne tradicije od Japana do Skandinavije. Jarke crvene, zelene i tirkizne boje naglašene su suprotstavljanjem neutralnim nijansama. Svojstva vune, prije svega da se oblikuje po želji i zamata u mekoću, široko su istražena i proširena avanturističkim pojedinostima.", izjavio je povodom obilježavanja 40. obljetnice Benettona Richard Mason.

The Unravel: Knitwear in Fashion katalog, kojeg je izdao MoMu u suradnji s Lannoo Publishers, prikazuje Benetton kroz članke i fotografije preuzete iz njihove arhive u bivšem tvorničkom postrojenju Castrette koji je danas centar kreativne, estetske, komercijalne i tehnološke izvrsnosti. Tamo je pohranjeno ukupno je 12.000 pletenih predmeta zajedno s opremom, rukotvorinama i bogatom kolekcijom kataloga, dokumenata i reklamnih kampanja.  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version